Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisilna dražba

HEP od Ine kupuje 109 milijuna kubika plina

HEP
Grgur Žućko/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
17.04.2014.
u 21:48

Šteta - U Ini kažu da će tvrtka biti oštećena za 190 milijuna kuna.

Četvrta, prisilna dražba Inina plina iz skladišta Okoli napokon je privukla kupce, pa bi oko 109 milijuna prostornih metara plina trebalo biti prodano HEP-u.

Kako se neslužbeno doznaje, druge dvije tvrtke koje su imale pravo natjecati se za plin – mađarski MET i hrvatski PPD – nisu podnijele ponude.

Prema tvrdnjama Ine, ako transakcija bude realizirana tvrtka će biti oštećena za 190 milijuna kuna – što je razlika između prodajne i tržišne cijene. Što će biti s preostalih Ininih 90-tak milijuna kubika plina u skladištu zasad se ne zna.

>>Inin apel Vladi: Ne tjerajte nas da plin prodajemo u bescjenje

>>Ina od Vlade traži: Zaustavite ovu neodgovornu i štetnu aukciju!

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BubyZG
07:48 18.04.2014.

Baš me zanima hoće li se vrlo povoljna nabava plina odraziti i na maloprodajne kupce ( kućanstva ), ili će sve pojesti državni proračun ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije