Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Fasimon: Ne planiramo napustiti rafineriju Sisak

Umjesto prerade sirove nafte koje donosi gubitke, moramo odlučiti kakvu industrijsku proizvodnju tamo želimo, rekao je Fasimon.
20. prosinca 2018. u 17:30 3 komentara 503 prikaza
Sandor Fasimon
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Uprave INA-e Sandor Fasimon poručio je kako su će s poslovnim planom za 2019. godinu povećati istraživanje i proizvodnju, ali i kontrolirati troškove.

Rafinerija Sisak Zatvaranje rafinerije Sisak Sekulić: Prijete otkazi za 400 ljudi

Kada je u pitanju maloprodaja otkrio je kako se žele proširiti na južna tržišta, primjerice Crnu Goru koja im je privlačna. U razgovoru za N1 rekao je kako sada mogu pokrenuti novi investicijski ciklus u rafinerijski dio poslovanja. 

- Što znači da taj dio može početi poslovati pozitivno. Za to trebamo investicije u Rijeci, sve procese prerade sirove nafte moramo koncentrirati na jednu lokaciju, u Rijeku, kako bismo imali vrhunsku europsku rafineriju - rekao je Fasimon te dodao kako ne planiraju napustiti rafineriju u Sisku.

Ina zgrada Refinanciranje kredita Ina potpisala ugovor o revolving kreditu od 300 milijuna dolara

- Smatram da je to vrijedno industrijsko postrojenje. Umjesto prerade sirove nafte koje donosi gubitke, moramo odlučiti kakvu industrijsku proizvodnju tamo želimo, a te odgovore imamo - rekao je Fasimon.

Kazao je kako Sisak mogu pretvoriti u industrijski centar te da će tamo proizvoditi bitumen.

- To će svakako biti logističko čvorište - rekao je.

Andrej Plenković i Viktor Orban Odvjetnik tvrdi: 'MOL može ponovno aktivirati tužbu.' Povlačenje je dio dogovora s Hrvatskom?

Fasimon je za N1 poručio i da su u Sisku najveći poslodavac i da će to ostati, a u budućnosti misle i zapošljavati ljude 'ovisno o investicijski održivom rješenju'.

Mislav Šimatović o povlačenju tužbe MOL-a

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • campa:

    Laže a naši političari mu pomažu.

  • propalismoFranjoskroz:

    Kako se isprdavaju sa nesposobnom vladom anemičnog dezertera.Ucjenom sa dokapitaliziranjem petrokemije sa 150 miliona kuna dogovorili zatvaranje rafinerije.Cim ona bude zatvorena jednostavno će Petrokemiju likvidirati ili vratiti državi.A anemični dezerter im omogućio u ugovoru rok od čak 20 godina da to mogu napraviti