Naslovnica Vijesti Hrvatska

'MOL može ponovno aktivirati tužbu.' Povlačenje je dio dogovora s Hrvatskom?

- Naš je klijent, MOL, odlučio povući tužbu. To smo i učinili uz naznaku "without prejudice", što znači da je MOL može reaktivirati ako to želi - objasnio je Ali.
19. prosinca 2018. u 18:38 16 komentara 1203 prikaza
Andrej Plenković i Viktor Orban
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MOL-ovo povlačenje tužbe protiv Hrvatske kojom se tražilo da Sjedinjene Države prihvate i primjene arbitražnu odluku iz Ženeve nije nužno i konačno. Kazao nam je to odvjetnik Arif Ali iz odvjetničkog ureda Dechert koji je zastupao MOL na sudu u Washingtonu.

Andrej Plenković ZNAK DOBRE VOLJE Plenković: Nisam iznenađem MOL-ovim povlačenjem tužbe

- Naš je klijent, MOL, odlučio povući tužbu. To smo i učinili uz naznaku "without prejudice", što znači da je MOL može reaktivirati ako to želi - objasnio je Ali.

Taj detalj - svojevrsno uvjetno povlačenje tužbe - ide u prilog špekulacijama da je riječ o potezu dobre volje s mađarske strane i dio mogućeg kompromisa. Ostaje nejasno što bi u tom scenariju trebala "isporučiti" Hrvatska.

Video - Mislav Šimatović o povlačenju tužbe MOL-a

- Nastojimo rješavati nagomilane probleme koji zbog cijelog dosjea INA-MOL opterećuju odnose Hrvatske i Mađarske - kazao je danas predsjednik Vlade Andrej Plenković kao komentar na vijest o MOL-ovom potezu. 

Taktički potez ili dogovor s Plenkovićem Ekskluzivno doznajemo: Mađarski MOL povukao tužbu protiv Hrvatske!

Dodao je kako ga ta odluka MOL-a nije iznenadila, a da na pitanje je li zaista to znak dobre volje, posebice u kontekstu većeg procesa - arbitraže u Washingtonu - koji još traje, uputio je na MOL.Tamo, pak, nema komentara na povlačenje tužbe.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • senijor121:

  INA je žrtva komunjarske mafije na čelu sa kriminalcem Račanom koji su prodali 25 % +1 dionica za 505 milijuna $ kada je INA bila perjanica svih energetskih tvrtki u okružju i sa sirijskim nalazištima vrijedna preko 15 milijardi $.

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Sve je to naslijedje Milanovica, Ostojica, Bajica i Cvitana, arbitrazu naplatiti od Petrova i Mosta!

 • demokršćanin:

  Ugovornih obveza Mola na moderniziranju rafinerija Plenković je zaboravio.