Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fantastična predsezona

U prvih 5 mjeseci zarada u turizmu 15% veća nego lani!

plaža,more
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
06.07.2014.
u 21:38

Najveći porast gostiju u prvih šest mjeseci s čak 24% više dolazaka i 23% više noćenja zabilježio je grad Split

Zarada u turizmu u prvih pet mjeseci iznosila je 8 milijardi i 140 milijuna kuna što je 15 posto više negoli u istom razdoblju prošle godine. Iako se rezultati predsezone još zbrajaju, oni poznati ulijevaju optimizam, javlja Dnevnik Nove TV.

Najveći porast gostiju u prvih šest mjeseci s čak 24% više dolazaka i 23% više noćenja zabilježio je grad Split. U plusu je i Splitsko-dalmatinska županija s 8 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja.

Devet posto više dolazaka i 6 posto više noćenja razveselilo je čelnike Dubrovačko - neretvanske županije. Ruke zadovoljno trljaju i Istrijani. Njih je posjetilo 5 posto više turista koji su noćili 4 puta više negoli 2013. I susjedan regija Kvarner bilježi porast - od 2 posto u broju dolazaka i 1 u postotku noćenja.

- Podaci porezne uprave o prihodima turističkog sektora, koji i u svibnju nastavljaju tendenciju rasta, izuzetno vesele. Prema najavama, većina destinacija bilježi poraste u dolascima i noćenjima stranih turista i tijekom lipnja. Vjerujem da će predsezona na koncu biti uspješna te da ćemo u glavni dio ući ohrabreni dobrim rezultatima, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin koji će sutra, javlja HRT, i službeno predstaviti ove rezultate.

>>Ovako se uživa na najvišem toboganu u zemlji i u najvećem bazenu na Mediteranu

Komentara 36

Avatar feudalac
feudalac
22:27 06.07.2014.

...ahahaaaaa, koga vi lazete, ovo je ko u vrijeme komunizma, frizirate informacije da se ljudi ne uzbudjuju. Haloooo, nema ni pasa, od guzvi na Luckom ni traga, od Bosiljeva do Ploca 7 njemackih tablica, 14 madjarskih, 9 slovackih... trajekti prazni

VA
vanelic
22:17 06.07.2014.

Radim u turizmu i vidim po Hrvatskoj koliko je "više" turista! Lažu li ga lažu. Ali moraju vladajući reći da ipak nešto "valja" u truloj državi hrvatskoj!

CR
crnaguja1950
22:28 06.07.2014.

U ovo mogu povjerovat samo neupuceni a takvih je nazalost puno.sezona je losa,hoteli se slabo pune I ove godine ce moc ljetovat I oni sa praznim dzepovima.a Lorencin I njegova vlada su svojim potezima uvelike pridonesli tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije