Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni uzlet grada

Edukacijama do konkurentnosti na domaćem i europskom tržištu

21.09.2015., Pregrada - Poslovni uzlet grada Pregrade. Marko Vesligaj.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
22.09.2015.
u 07:30

Krapinsko-zagorski župan pozvao poduzetnike da edukacijama i projektima razviju svoja poslovanja jer ima novca iz fondova EU

Poslovni uzlet grada Pregrade, manifestacija u sklopu projekta Poslovnoga dnevnika, u tom je gradu uz male poduzetnike i obrtnike te vlasnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva okupila i druge zainteresirane koji su sudjelovali na edukacijama i predavanjima o fondovima EU za ruralni razvoj i o povoljnim kreditima HBOR-a.

Poslovni dnevnik prepoznaje važnost malih i srednjih poduzetnika u hrvatskom gospodarstvu, koji s 50% sudjeluju u kreiranju BDP-a i zapošljavaju 65% ukupno zaposlenih. Želimo im omogućiti da svoja znanja i vještine podignu na razinu kojom će biti konkurentni na domaćem i na tržištu EU istaknuo je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade, kaže da je Pregrada jedan od prvih gradova koji su prepoznali koristi Poslovnog uzleta.

– Pregrada se može smatrati gradom poduzetnika i ovakvih bi impulsa trebalo biti više istaknuo je.

Naglasio je da se do smanjenja nezaposlenosti došlo investiranjem, no za rezultate nije zaslužna samo lokalna samouprava, već je do njih došlo zajedničkim snagama, suradnjom s poduzetnicima i ponajprije resornim ministarstvima.

Imamo zadaću potaknuti i mlade na poduzetništvo istaknuo je Vešligaj.

Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan, iskazao je zadovoljstvo postignućima i napretkom grada Pregrade i Krapinsko–zagorske županije. U trećem kvartalu bilježi se rast BDP-a, što je važno s obzirom na petogodišnje recesijsko razdoblje.

– Investicije kreću, ni banke nisu više toliko krute. No uvijek ima prostora za napredak – istaknuo je. Prisutne je motivirao da edukacijama i projektima pristupe razvoju svojih poslovanja jer ima novca iz fondova EU na raspolaganju. Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, podsjetila je da je lani je Ministarstvo krenulo sa samo sedam projekata i gradova na razini RH u sklopu Poslovnog uzleta, a danas imaju 23 uključena grada.

>>Besplatne edukacije poduzetnika u Gospiću

>>Pozitivna klima 
za poduzetništvo stvara se godinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije