Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Do subote, 8. listopada posjetite sajam graditeljstva i konferenciju ArhiBau.hr u Areni Zagreb

ArhiBau.hr
06.10.2022.
u 10:02

Otvoren ArhiBau.hr u Areni Zagreb

Jučer je u Areni Zagreb otvoren sajam kulture građenja i održivog razvoja ArhiBau.hr. Jedan je to od najvećih sajmova graditeljstva u regiji, s pratećom stručnom i znanstvenom konferencijom, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba.

Na više od 6 tisuća kvadrata izložbenog prostora, očekuju vas brojni izlagači - 3Dart, ACO, Aluplast, Amazon, ARS kopija, Beton Lučko, Draco Italiana, Dracopro, Durante, E.ON, Elsis, GREENiKA, Hauraton, HGK, Holcim, Hutterer&Lechner, ISO SPAN, Klio, Lorenčić, M Sora Norica, Meriteh, Nobel Water Systems, nZEB klaster, MDK građevinar, MFH Systems, MUZA, Opereta nekretnine, Orso, Pana Windows, PlanRadar, PPS Galeković, Roca, Samoborka, Schindler, Sensor Environmental Systems, Soudal, TECE, Tech Data, Trgo auto, TTM, Vaillant, Vermit, Visio Domus, Wienerberger, Windor, Ytong i drugi.

ArhiBau.hr je otvorila dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija RH, a prisutne su pozdravili i Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, predstavnik generalnog sponzora, tvrtke Wienerberger: član uprave i financijski direktor Marko Šustić, ispred Sveučilišta u Zagrebu: rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, predsjednik HAZU-a akademik dr. sc. Velimir Neidhardt, savjetnica predsjednika HGK Mirjana Čagalj, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba - dr. sc. Luka Korlaet, izaslanik Predsjednika RH: dr. sc. Julije Domac, zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, potpredsjednica EK Dubravka Šuica.

“ArhiBau.hr će i ove godine poticati razmjenu iskustava i znanja u cilju što bolje provedbe procesa u graditeljstvu, od prostornog planiranja, projekata, građenja, održavanja i obnove svugdje, a tako i na potresom pogođenim područjima, te unutar značajnih tržišnih poremećaja u graditeljstvu. Na konferenciji će primjerice gostovati profesori i stručnjaci iz Roterdama, Beča, Milana, Beograda, Zagreba i hrvatskih sveučilišta. ArhiBau.hr je prilika da se poduzetnici i poduzeća povežu s relevantnim osobama u građevinskom sektoru, a kroz konferenciju se upoznaju s temama bitnim za cijeli sektor, ali i javnost”, poručuje Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, napominjući kako je ulaganje u edukaciju jednako bitno kao i provedba.

Ulaznice za sajam se mogu kupiti na blagajnama na zapadnom ulazu u Arenu Zagreb, od 5. do 8. listopada 2022. u radno vrijeme sajma. Cijena dnevne ulaznice iznosi 35 kuna (4,66 EUR), a cijena četverodnevne ulaznice 100 kuna (13,27 EUR).

Program konferencije usmjeren je na arhitekte, projektante, graditelje, developere i predstavnike javne uprave.

U programu konferencije se nalaze: predstavljanja realizacija nizozemskog studija MVRDV, Boševski i Golubić, buro SKROZ predstavlja projekt Ekološke farme crnih slavonskih svinja. Hrvatski muzej arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na izložbi Kinetičke arhitektonske kreacije predstavlja dijelove arhitektonske mape, kao i film o mapi i izložbi Andrija Mutnjaković, “Kinetic Architecture 1964 – 1990”. Na rasporedu su i arhitektonske realizacije 2022, predavanja iz područja arhitekture i urbanizma, baštine, Novog europskog Bauhausa i kulture građenja te niz drugih zanimljivosti.

Informacije o kotizacijama, ulaznicama i popustima Program konferencije odvija se od 5. do 7. listopada 2022. od 9 do 17h. Cijena kotizacije za konferenciju iznosi 980 kuna + PDV 25% (130,07 EUR + PDV 25%). Informacije i prijave na www.arhibau.hr. Popusti: 25% članovi HKIG, HKA, HKIE, HKIS, HGK, UHA (članovi s plaćenom članarinom); 50% članovi DAZ-a; 70% studenti. Člansku iskaznicu potrebno je pokazati pri preuzimanju akreditacija. Sudjelovanje na konferenciji boduje se u sustavu stručnog usavršavanja s ukupno 23 boda (A4, B4, C8, D4, E3) .

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije