Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvaranje bušotina

Cijene nafte u dva tjedna skočile najviše u posljednjih 17 godina

nafta
Foto: Reuters/PIXSELL
08.02.2015.
u 10:52

Razlog tome su smanjene investicije naftnih kompanija, zatvaranje buštoina te poticajne gospodarske mjere kineske središnje banke

Cijene nafte naglo su skočile i na londonskom tržištu zabilježile u protekla dva tjedna zabilježile najveći rast od 1998. godine, pišu strani mediji. Na londonskom tržištu cijena jednog barela nafte prošloga je tjedna porasla za 9 posto, na 57,80 dolara, a u posljednja dva tjedna skočila je 19 posto što je najveći dvotjedni rast u posljednjih 17 godina. Razlog tome su smanjene investicije naftnih kompanija, zatvaranje bušotina te poticajne gospodarske mjere kineske središnje banke.

U SAD-u je pak prošli tjedan u samo jednom danu cijena nafte pala za devet posto, no to se brzo promijenilo nakon vijesti o smanjenju broja aktivnih bušotina. Naime, u siječnju je broj bušotina smanjen za 261, a samo u SAD-u ih je zatvoreno 199.

>> Slabi euro i sve jeftinija nafta dižu dobit izvoznika 15 posto

Ključne riječi

Komentara 6

OR
orao10
19:35 08.02.2015.

Kako su ih zatvorili tako ce ih i otvorit

BU
BubyZG
09:01 09.02.2015.

Zar nije nafta za ovaj benzin kupljena prije tedan-dva kada je cijena bila niska ? Ova skupa nafta će doći u rafinerije kroz par tjedana i cijene derivata su trebale ostati niske još barem dva ciklusa. Tako je npr. bilo kada su cijene trebale padati, izgovor je bio da se još troši nafta kupljena po visokoj cijeni !!!!!

DU
Deleted user
07:37 09.02.2015.

Znači istina je o onoj prići o propasti Petrodolara i Rusko- Kineskom plaćanju u zlatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije