Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Borba za svaki kilogram hrvatskog proizvoda

Pozvani su svi poljoprivrednici da se aktivno uključe u rad komore kako bi pomogli jedni drugima i izborili se za svoje mjesto pod suncem.
30. prosinca 2009. u 13:02 1 komentara 3 prikaza
traktor
Foto: Pixsell

ZAGREB- Danas je održana konstituirajuća sjednica upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore u koji su izabrani dosad najlegitimniji predstavnici  hrvatske poljoprivrede, rekao je predsjednik HPK-a Darko Grivičić na današnjoj konferenciji za novinare.

- Učinit ćemo sve kako bi hrvatska poljoprivreda zaživjela punim plućima i dosegnula standarde kakve imaju poljoprivrednici u Europskoj uniji - rekao je Grivičić dodavši da počinje borba za svaki kilogram hrvatskog proizvoda.

U roku od 60 dana upravni odbor mora skupštini HPK podnijeti prijedlog Statuta komore kojim će između ostalog biti propisane i visine članarina koje su obvezne za članove komore.

- Imat ćemo nekoliko stopa po kojima će se članarina plaćati jer ne bi bilo pravedno da jednaku članarinu plaća malo poljoprivredno gospodarstvo i, primjerice, kombinat Belje - rekao je Grivičić i pozvao sve poljoprivrednike da se aktivno uključe u rad komore kako bi pomogli jedni drugima i izborili se za svoje mjesto pod suncem.

Komora će svojim članovima, a njih je više od 190.000, pomagati prije svega u dobivanju novca iz fondova EU, ali i u borbi za plasman svih proizvoda na tržište, kao i za bolji položaj poljoprivrede u cjelokupnom gospodarstvu.

- Pomoći ćemo svima koji su povezani s poljoprivredom, posebno udrugama koje će uz nas imati infrastrukturu koja im je potrebna, no isto tako očekujem da i one pomognu nama. Pomoć očekujem i od medija jer je pred nama jako teška godina i trebat će nam sva moguća pomoć - zaključio je Grivičić. 

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • -obrisani-:

    Danas je održana konstituirajuća sjednica upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore u koji su izabrani dosad najlegitimniji predstavnici hrvatske poljoprivrede, rekao je predsjednik HPK-a Darko Grivičić na današnjoj konferenciji za novinare. ,,,,,,,,,,,,,,,, Kaj se to nije u Jugi zvalo drukčije? SIZ ... prikaži još!IZ iliti Samoupravna interersna zajednica.