Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi

Bespovratni novac iz EU za 19 domaćih tvrtki

dodjela ugovora
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
13.04.2015.
u 20:03

Tvrtka Braj Kop, vlasnika Alena Brajkovića, zapošljava 20-ak ljudi, a više od 75 posto prihoda ostvaruje u izvozu

Grafičko-tiskarska tvrtka Braj Kop iz Pazina samo je jedna od njih 19 kojima su danas u Zagrebu uručeni ugovori o dodjeljivanju bespovratnih sredstava iz fondova EU za informatizaciju poslovnih procesa.

Braj Kop zapošljava 20-ak ljudi, a bavi se proizvodnjom etiketa za industriju. Kako objašnjava Alen Brajković, direktor prodaje u toj tvrtki, riječ je o ukupnoj investiciji od 963,6 tisuća kuna, a kroz nepovratne potpore im je dodijeljeno 593,5 tisuća kuna. Brajkovićeva tvrtka više od 75 posto prihoda ostvaruje u izvozu.

Preko Ministarstva obrta te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa (SAFU) poduzetnicima je danas podijeljeno 7,84 milijuna kuna potpora za investicije ukupne vrijednosti od gotovo 14 milijuna kuna. Kako je na svečanosti u Zagrebu objasnio ministar Gordan Maras, riječ je o projektu kojim se potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika putem informatizacije poslovnih procesa. 

>> U idućih sedam godina za poduzetnike iz EU fondova 1,13 mlrd. kuna 

>> Ljerka Puljić: Najbolje rezultate pokazuju mješovite, muško-ženske ekipe

Komentara 1

FU
fullmax
10:46 15.04.2015.

Praviti etikete - jak business

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije