Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sraz divova

Apple pretekao Microsoft, dostigao vrijednost od 222 mlrd. dolara

Apple i Steve Jobs
Reuters
27.05.2010.
u 08:46

Apple je zadnji put bio jači od Microsofta 1989. godine, a iako Microsoftov operativni sustav koristi više od 90 posto računala, ta kompanija nije uspjela opet dosegnuti vrhunac.

Apple je pretekao Microsoft te zbog porasta cijene dionice dosegao ukupnu vrijednost prema tržišnoj kapitalizaciji od 222 milijarde dolara.

Prema procjeni investitora, Microsoftova vrijednost sada iznosi 219 milijardi dolara, prenosi BBC. Iako je pala i vrijednost Appelovih dionica, i to za 0,4 posto, Microsoftove su potonule za cijelih četiri posto. Premda je sada dosegnuo neslućene visine, taj proizvođač računala, iPodova, iPhonea....skoro je ispao iz biznisa devedesetih godina.

Apple je zadnji put bio jači od Microsofta 1989. godine, a iako Microsoftove operativne sustave koristi više od 90 posto računala, Microsoft nije uspio dosegnuti najbolje rezultate, odnosno vrhunac snage iz devedesetih premda su njihovi rezultati prodaje i dalje bili veći od Appelovih.

Idući mjesec Apple će predstaviti novu generaciju iPhonea. A  od sutra će se Appleova posljednja uspješnica, tablet računalo iPad, moći  kupiti u Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Španjolskoj, Švicarskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:09 27.05.2010.

hehehehehehehe, stiv djob ima se zakaj veselit a i silikon vejli dolina i san francisko, i tu pusu svi u balon koji moze puknut svakog trenutka, stiv ne nudi nista vise ni manje nek svi drugi kompjuterasi ali nudi vrhunski dizajn i omot, ispod omota sve isto ko kod svih drugih, ali taj omot djob prodaje barem jedamput skuplje nek drugi-i funkcionira, hehehehehehe

Avatar neugodan
neugodan
21:31 27.05.2010.

Apple proizvodi gotovo 80% besmislenih uredjaja. ipad je najbolji primjer. apple-ovi korisnici su u 805 slucajeva gotovo tehnicki nepismeni i ja se divim steveu jobsu kako uspijeva od tih konjina izmusti toliki novac. Apple je pravi dokaz sto marketing i dizajn zajedno mogu uciniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije