Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARE ”Dobavljač” autodijelova iz Novog Sela već 20-ak godina dobro zarađuje na lakovjernosti ljudi

Balkanski Delboy Trotter je 'penicillin' za naivne

20.02.2009.
u 18:28

Portalima se širi priča o sisačkom prevrantu koji je “popio batina više nego itko”, a unatoč tomu već 20 godina vara na isti način. Zbog njegove spretnosti i uvjerljivosti kojom uspijeva “preveslati” naivce, prozvali su ga Delboy Trotter, po liku iz poznate serije Mućke.

Batine zbog prevare
U forumima na portalima javljaju se prevareni i opisuju na koji su način nasjeli. Obrazac je uglavnom sličan, prevarant se javlja ljudima koji oglasima traže kakav rezervni dio za automobile ili druge predmete koje nije lako nabaviti, obećaje nabavu i isporuku te uzima akontaciju. Potom se žali na komplikacije oko dobave i na koncu zadrži novac bez da je isporučio obećano. Zbog toga je u niz navrata, tvrde upućeni, dobio batina, ali to mu nije smetalo da nastavi s varanjem ljudi.

Jedan od prevarenih na forumu je naveo ime, prezime i adresu navodnog prevaranta, tvrdi kako je riječ o Damiru Paniću, starom 40 godina, iz sisačkog prigradskog naselja Novo Selo.

Na upit novinara policija je navela kako je protiv osobe Damira P. (40) podneseno 13 kaznenih prijava za prijevare, a neslužbeno doznajemo da i u drugim dijelovima Hrvatske postoji barem još toliko prijava. To tvrde i sudionici foruma na portalu, a neki od njih tvrde kako je bio i u zatvoru, ali ni to ga nije odvratilo.

Danas smo pokušali doći do Panića, bili smo u njegovu dvorištu i tražili ga u Novoselskoj ulici. Stariji muškarac se pojavio na vratima i ljubazno rekao:

Nije kod kuće
- Nema ga kod kuće, ne znam kada će doći. Nije dolazio ni u četvrtak, a vjerojatno neće ni sutra.

Na kućnom broju 130 u Novom Selu Pračnu, dijelu Novog Sela, vlasnica nam je rekla kako ga često nepoznati ljudi traže na njenoj adresi jer zamijene Novoselsku ulicu 130 za njenu adresu Novo Selo - Pračno, također na broju 130.

Želite prijaviti greške?