Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobali smo doblo

Praktičan automobil podvojenog karaktera

Fiat Doblo
Foto: Fiat
1/6
12.02.2015.
u 12:00

za posao i obitelj Doblo se nudi s konfiguracijom do sedam sjedala, kao putnički ili dostavni automobil

Prostora, prostora i još više prostora glavna je želja svake aktivne obitelji. Bilo da se obitelj sprema na godišnji odmor ili su izleti u prirodu dio tjednog obiteljskog rituala, uvijek dobro dođe koji centimetar prostora više. Fiat je toga već 15 godina svjestan, a talijanski čarobnjak prostora, praktični Doblo, u travnju se u Hrvatskoj očekuje u novom izdanju. Doblo je dobio nova stražnja svjetla, novo lice, potpuno nov interijer, bogatiju opremu, a obnovljena mu je i motorna gama.

Do sedam sjedala

Iza modernijih, dinamičnijih vanjskih linija, otvaranjem bočnih kliznih vratiju otkriva se ugodan interijer. Prostora ne manjka ni na prednjim sjedalima - ako sprijeda sjede dvije osobe, iako je u ponudi i izvedba s tri sjedala u prvom redu - ni u drugom odnosno trećem redu. Doblo četvrte generacije nudi preko 30 različitih konfiguracija sjedala, a srednje od tri sjedala u prvom redu može se preklopiti u praktičan stolić. Također, ispod sjedala veliki je prostor za odlaganje stvari, a pretinaca ima posvuda po vozilu. Zbog atraktivnijeg izgleda, putnički Doblo nema policu ispred suvozača, no za stvari koje moraju biti pri ruci dovoljno je mjesta, primjerice, u krovnim pretincima. Sva sjedala mogu se preklopiti i ukloniti, pa se u Doblou mogu prevoziti predmeti duži od dva i pol metra. Prtljažni prostor najbolji je u klasi te prima od 790 do 3200 litara prtljage, odnosno do 4000 l s dužim međuosovinskim razmakom. Doblo se, naime, nudi u putničkoj i dostavnoj izvedbi, u dvije nosivosti, dvije visine krova, s dva međuosovinska razmaka. Cargo izvedba na raspolaganju je s tri različita ovjesa, ovisno o namjeni vozila, jer poduzetnici mogu birati između brojnih verzija prilagođenih njihovim poslovnim potrebama.

Multifunkcionalan robustan automobil u vožnji se pokazao agilan poput kakva kompakta. Upravljač mu je precizan, mjenjač poboljšan. Kupcima se na izbor nudi čak sedam motora - benzinskih, dizelskih te jedna opcija pokretana plinom (Natural Power, 120 KS) - čije snage sežu od 90 do 135 KS.

Manji troškovi korištenja

Manji troškovi korištenja vozila također su značajan adut, a Doblo je s novom generacijom upotpunio opremu za siguran i komforan boravak u vozilu. Opremljenost je na visokoj razini (ESP, Hill Holder...), a bogatija oprema razlog je i 300 do 400 eura više cijene, koja se očekuje za naše tržište.

Ključne riječi

Komentara 1

GI
giglibigli
20:53 12.02.2015.

po "ljepoti "dizajna zamalo nadmašio legendarnu multiplu '98.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije