Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AUTO OTOK

‘Auto sam platila kešom i neka mi vrate novac’

22.05.2009.
u 22:10

Auto Otok, donedavno jedan od najvećih peugeotovih ovlaštenih prodavatelja automobila, primio je od kupaca u zadnja četiri mjeseca stotine tisuća kuna uplata u gotovini, a do danas nije isporučio vozila, a ni ljudima vratio novac.

Nasamarili su me
Arhitekt Vlado Petričević svoju je i supruginu ušteđevinu početkom travnja uplatio na blagajni Auto Otoka. Točno 70.000 kuna za peugeot 107, uz rok isporuke od sedam dana, a još je pješak. Nije dobio ni auto ni povrat novca, što zahtijeva.

– Odlučio sam platiti gotovinom, ali bilo mi je malo čudno što inzistiraju da novac fizički donesem u salon. Pristao sam, i nasamarili su me. Sad ne mogu ni do svog auta iako znam da je na skladištu ni do svog novca, koji je kod njih u trezoru.

Sin je bio malo pametniji, on je za peugeot 207 uplatio polog od 2000 eura, a ostalo im je obećao kad automobil vidi – kaže Petričević. I ekonomistica Ivana Brnadić prošla je jednako. Željela je kabriolet i 2. ožujka na istoj je adresi uplatila 181.000 kuna u banknotama za 307CC. Dogovoreni rok isporuke također je bio sedam radnih dana.

– Svakako su se izmotavali. Da je auto zapeo u transportu, pa na carini. Poslije sam doznala da stoji na skladištu Peugeota Hrvatska, a ja ne mogu do njega. Sada ga više ne želim, hoću da mi vrate moj novac. Tužit ću i Auto Otok i Peugeot Hrvatska kao zastupnika pa, ako treba, i centralu u Parizu – kaže I. Brnadić, koja je barem dobila zamjensko vozilo. A u zamjenskom se automobilu vozi i Karlo Stastny, koji je za model 206 izbrojio 73.000 kuna na istoj blagajni još 18. veljače.

Otplaćuje rate kredita
Auto je trebao dobiti za sedam dana, a čeka ga već tri mjeseca. Kao i Renis Zonoda iz Buzeta, koji je za peugeot 207 kompenzirao 30.000 kuna potraživanja koja je imao prema Auto Otoku. Za ostatak je podignuo kredit i isplatio već dvije rate.

– Najveći je apsurd što već 10 godina radim i s Auto Otokom i s Peugeotom Hrvatska – kaže Zonoda.

Želite prijaviti greške?