Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon osnovanog književnog kluba

Glumica uzima godinu dana pauze kako bi se posvetila feminizmu

Portert Emme Watson
Foto: Facebook/Emma Watson
1/5
20.02.2016.
u 23:46

Ono što je zaista oslobađajuće i osnažujuće kod feminizma jest sve veće nestajanje samokritičnosti, smatra Emma

Glumica Emma Watson najavila je godinu dana predaha od glume kako bi produbila svoje poznavanje feminizma.

Izjavila je to autorici i aktivistici Bell Hooks u intervjuu za časopis Paper.

- Uzimam godinu dana odmaka od glume da se usredotočim na dvije stvari. Prvotno, svoj osobni razvoj, želim pročitati jednu knjigu tjedno te jednu mjesečno za moj književni klub. Puno čitam i samostalno učim - rekla je Emma.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

Karizmatična Engleskinja razmišljala je o upisu ženskih studija, ali shvativši da već upoznaje raznolike ljude i mnogo uči, zaključila je da ta saznanja može otkriti na trenutnom putu.

- Puno čitam ove godine, ali sada želim puno i slušati - tvrdi glumica.

Okrenut će se i kampanji HeForShe, kako bi uključila veći broj muškaraca u borbu za jednakost spolova. Emma je nedavno pokrenula i online književni klub - 'Our Shared Shelf'.

- Trenutno prolazim svoj put i možda ga promijenim, ali ono što je zaista oslobađajuće i osnažujuće kod feminizma jest sve veće nestajanje samokritičnosti - smatra Watson.

Prije hollywoodske stanke, 25-ogodišnju glumicu vidjet ćemo u trileru "The Circle" i kao glavnu ulogu Disneyjeve kreacije "Ljepotica i zvijer".

>> Emma Watson pokrenula književni klub feministica

Ključne riječi

Komentara 6

HH
helgin@hogar
07:53 21.02.2016.

jadna joj majka, ili onome koji bude njen "partner"

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:45 21.02.2016.

Kakvog li clanka, kakve li bitne novosti. Totalno nepoznata glumica zeli godinu dana proucavati feminizam? pa sto onda?????

Avatar Bond007
Bond007
13:10 21.02.2016.

Bolest 21 stoljeca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije