Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponuda školskog pribora u knjižarama

Većina će po torbe 
i bilježnice u zadnji trenutak, prije škole

17.08.2015., Zagreb - U Skolskoj knjizi u  Masarykovoj ulici zapocela je prodaja skolskog pribora. Photo: Robert Anic/PIXSELL
18.08.2015.
u 13:00

U knjižarama je već počela i prodaja udžbenika, iako su u Zagrebu besplatni. No, doći će kupci iz ostatka zemlje

Buduća je petašica Ana Babić, unatoč tome što još traju praznici, već kupila sve bilježnice i školski pribor, a jučer je u kupnji s majkom Marijom našla i torbu.

– Vidjeli smo popis knjiga, tako da znamo da torba mora biti velika, ali želimo i da je bude udobno nositi – govori Marija Babić te kaže kako su do sada na pribor potrošili oko 500 kuna. Majka i kći s kojima smo razgovarali tijekom kupnje u Školskoj knjizi ipak su među rijetkima koji su sve nabavili na vrijeme. Naime, u knjižarama u kojima smo provjerili ponudu tvrde da prave gužve - tek slijede.

Došli iz Gorskog kotara

– Iako ima dosta ljudi koji već kupuju pribor, većina čeka do zadnjeg trena, pa se gužve stvaraju tjedan prije početka nastave i prvi tjedan škole. Također, srednjoškolci znaju čekati gotovo do sredine rujna – govori Marija Razum iz Školske knjige u Masarykovoj ulici. Također, napominje da su već počeli i s prodajom udžbenika, iako su oni u Zagrebu besplatni.

– Dolaze nam kupci iz cijele zemlje, najviše Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije – kaže Marija Razum.

A iz Gorskog su kotara u Zagreb došli Marina i Andrija Marković kako bi kupili sve potrebno za školu sedmogodišnjoj kćeri Viktoriji koja kreće u 2. razred.

– Do sada smo potrošili 400 kuna, no nismo još sve kupili. Torbu, srećom, imamo od prošle godine – govori obitelj Marković koja je kupnju bilježnica i likovnog pribora obavila u knjižari Algoritam Profil Mozaik u Arena centru. Tamo je u tijeku popust od 15 posto na torbe i ruksake do kraja rujna.

Zbog marke puno skuplje

A kako bi dodatno uštedili, roditeljima se preporuča da dobro prouče ponudu u knjižarama.

– Ključno je naći dobar odnos cijene i kvalitete, posebice prilikom kupnje torbe. Primjerice, ako se kupi nekvalitetan ruksak moguće je da se veoma brzo raspadne, pa će se morati kupovati novi što je dodatni trošak. S druge strane, ima torbi koje su iznimno skupe samo zbog marke – objasnio je Bojan Vinek iz Narodnih novina. Da cijene uistinu variraju uvjerili smo se i prilikom pregleda ponuda pojedinih knjižara.

Iako se cijene ne razlikuju od trgovine do trgovine te većina ima sličan raspon cijena, same cijene proizvoda iznimno variraju ovisno o marci i vrsti. Tako se najjeftinij ruksak može naći za 50 kuna, isto kao i puna pernica, dok ima bilježnica za nekoliko kuna. Ipak, ako se kupi komplet sa znakom, primjerice Barcelone ili Real Madrida, cijena torbe skače na 500-tinjak kuna, pernice na 200, a bilježnice na 15 kuna.

Komentara 2

TH
than
23:13 18.08.2015.

Ceka se zadnji trenutak, jer se sve pokusava kupiti na rate... Pa da sto kasnije sjedaju. Eto dotle su dovukli politicari narod. Dok se uhljebi lijepo suncaju i slikaju i zderu i opijaju se, ostali gledaju kako da organiziraju zivot na rate. Treba ih biti sramota. Nikada gore u drzavi, a oni lijepo uzivaju. Nikakve solidarnosti sa narodom. Samo use, nase i u svoje kljuse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije