Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao asfalt

Objašnjeno zašto se otvorila rupa na Slavonskoj! Bandić: Možemo kriviti mene ili dragog Boga

rupa cesta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/19
05.04.2016.
u 12:06

Trenutačno je u tijeku sanacija nastale štete, a na snazi je i privremena prometna signalizacija koja omogućuje sigurno odvijanje prometa

Jutro nakon što se na križanju Slavonske avenije i Marohnićeve ulice urušio asfalt, zbog čega je nastala golema rupa duboka čak sedam metara, promet tim dijelom Zagreba teče otežano.

Velike gužve na izuzetno prometnom križanju javile su se tijekom jutarnjih sati. Trenutačno je u tijeku sanacija nastale štete, a na snazi je i privremena prometna signalizacija koja omogućuje sigurno odvijanje prometa. Uz dežurne ekipe, jutros je urušeno tlo u Slavonskoj obišao i gradonačelnik Milan Bandić.

– Dogodilo se to što se dogodilo, nitko nije stradao na žili kucavici grada. Ni jedna cijev nije pukla. Dogodila se tektonika i dogodio se krater – kazao je gradonačelnik Milan Bandić u Dnevniku HRT-a.

– Možemo kriviti mene ili dragog Boga. Evo, ja ću prihvatiti da sam 50 posto kriv – dodao je Bandić i kazao da će geolozi vidjeti što se dogodilo.

Obilazak Slavonske

Posted by Milan Bandić on 5. travnja 2016

Podsjetimo, sinoć oko 21.30 sati došlo je do urušavanja ceste u blizini Hypo Centra u kojem, srećom, nitko nije stradao. Iz Zagrebačkih cesta sinoć su tek kratko poručili da su dežurne ekipe na terenu i da je do urušavanja ceste najvjerojatnije došlo zbog ispiranja tla iz vodovodne ili kanalizacijske cijevi.

Glasnogovornica Vodoopskrbe Ana Glavan jutros je za N1 otkrila što je prouzročilo urušavanje asfalta. – Ustanovilo se da je riječ o propadanju kanala. Ekipe su cijelu noć održavale sustav odvodnje da se danas počne s radovima, a trenutačno je u tijeku priprema regulacije prometa da se omogući pristup građevinskim strojevima – rekla je Glavan i dodala da su ovakve scene vrlo rijetka pojava.

Tijekom prijepodneva iz Vodoopskrbe je stiglo priopćenje u kojem se navodi da je nakon izlaska na teren utvrđeno da je riječ o urušenju tjemena kolektora na spoju s glavnim kolektorom. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dana 4. travnja 2016. godine u večernjim satima, prema dojavi o otvaranju rupe na prometnici na križanju Slavonske i Vrbika, ekipe Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. izašle su na teren te je utvrđeno da se radi o urušenju tjemena kolektora profila 80/120 na spoju s glavnim kolektorom u Slavonskoj aveniji profila 400/333. Predmetni objekti građeni su sredinom prošlog stoljeća betoniranjem na licu mjesta. Uz Ekipe Vodoopskrbe i odvodnje na teren su odmah izašle Zagrebačke ceste, policija, Ured za upravljanje hitnim situacijama i ostale službe Grada Zagreba kako bi se osigurala prometnica i sigurnost građana.

Ekipe Sektora odvodnje odmah po dolasku na uviđaj započele su aktivnosti o uspostavi funkcioniranja kanalskog sustava kako bi spriječile nastanak eventualnih šteta na objektima priključenima na javni sustav odvodnje.

Danas, u jutarnjim satima započela je priprema na potpunoj sanaciji urušenja i to izradom elaborata regulacije prometa kako bi se omogućio pristup strojevima i dovozu materijala potrebnim za provedbu sanacije.Sanacija će biti izvršena u najkraćem mogućem roku, uzimajući u obzir i prioritet funkcioniranja same prometnice, priopćeno je iz Vodoopskrbe i odvodnje.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

>>Golema rupa progutala dio ceste na Slavonskoj cesti kod Vrbika! Svjedok: 'Pod autom se otvorila rupa, a zadnji kotač upao je u unutra'

Komentara 62

Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:12 05.04.2016.

Imamo jako pametnu novinarku koja pita Bandića "tko je kriv" ma na takvo pitanje se nameće odgovor koji si je smislils novinarka da bi bandić trebao dati ostavku. Jako puno pameti i inteligencije treba za ovakav nastup novih novinara. Ako se nije znala pripremiti bolje dsa je ostala u krevetu spavajuči nego se slikala sa ovim prilogom. Pozdrav dobrim ljudima

MR
MRUDante
09:59 05.04.2016.

gužve, ma daj?! hahhahaaaaa vrh istraživačkog novinarstva!!!

AG
Aggyon
13:24 05.04.2016.

Mogla se otvoriti i ispod neke kuće. Dobro da se ovdje otvorila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije