Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Unatoč redovitu plaćanju računa ostali bez grijanja

Od 10 poslovnih prostora koji se nalaze u zgradi – čak su četiri zatvorena, a nepodmireni računi čekaju bolja vremena.
05. listopada 2010. u 16:51 5 komentara 9 prikaza
\"iva\"
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Obiteljski kafić “Iva” na Vrbanima kao i prethodnih godina tjednima je čekao uključenje grijanja, a dok su se gosti i zaposlenici smrzavali – promet je padao. Naime, kako nam je kazala vlasnica, sve se to događa zbog nepodmirenih dugova susjednih poslovnih prostora koji su na istom priključku.

– Kad je počela hladnoća, stambena su zgradu uključili, no poslovne prostore nisu – rekla nam je Iva Makar, vlasnica kafića u Travanjskoj ulici.

– Svi smo na jednom priključku, a zbog dugova nekih, ni nama koji uredno plaćamo račune neće otvoriti grijanje. Neka nam konačno daju poseban priključak – dodala je Makar, koja ne krivi dužnike koji kaže, možda nemaju novaca za platiti račune.

Dragec, muž nesretne vlasnice, već je nekoliko puta stupio u kontakt s HEP-om, no pomaka nema. U Travanjskoj od broja 2 do 12 nalazi se ukupno 10 poslovnih prostora – od kojih su četiri zatvorena, no računi, pretpostavljamo, i dalje stižu čekajući bolja vremena.

Hoće li se i sljedeće godine uključivanje grijanja nepotrebno otezati te koliki je ukupni dug nismo uspjeli saznati.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • mala ulica:

  Ako redovno plaćaju račune nema nikakve pravne osnove da im se zakine grijanje. Neplaćanje računa drugih nije njihov problem. Lijepo uzeti dobrog pravnika i tako dobiti nazad i izgubljeni utržak, šteta imidža i ... Ako se netko pravi mutav onda ... prikaži još! se ovakvi problemi rješavaju sudom.

 • Avatar sebastian
  sebastian:

  da,da, problemi se rijesavaju sudom, da se ne nasmijem, pogotovo u ovoj zemlji, tu nema sudstva, taj slucaj se treba rijesiti za 24 sata, a ne za 24 godine....!!! bolesni optimisti....

 • Vito:

  – Svi smo na jednom priključku Zahvalite to milanu bandiću i njegovom pamfletu -neka institucije rade svoj posao. Da se pošteno radi, svaki bi stan i poslovni prostor imao svoj priključak pa bi tako odmah vlasnik vido tko mu plaća, ... prikaži još!a, a tko ne, komunalne račune. Na ovaj način vlasnik isključivom pljakom i ucjenom pokriva svoje vlastite gubitke lošeg poslovanja i lošeg održavanja instalacija. Da smo u pravno reguliranoj državi, ovi bi vlasnici mogli tužiti milana bandića za nanesenu štetu i gubitak zarade zbog lošeg vođenja gradskog komunalonog poduzeča na čijem je \"čelu\" bio od osnutka i potpisivanja takvih štetnih ugovora za građane, poduzetnike i gospodarstvenike u gradu Zagrebu. Isto vrijedi i za cijelu Hrvatsku.