Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoren promet

VIDEO U Zagrebu se urušio dio zgrade nastradale u potresu, policija i statičari na terenu

Zagreb: Tijekom radova urušio se dio zgrade u Ilice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/22
08.03.2023.
u 12:18

Prilikom sanacije zgrade Hrvatskog katoličkog učilišta u Ilici 242 došlo je do urušavanja dijela zgrade, potvrdili su iz zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe. Promet tim dijelom grada je blokiran, a policija je ne terenu.

U Zagrebu je došlo do nepredviđenog urušavanja dijela zgrade tijekom rekonstrukcije. Do nezgode je došlo u srijedu tijekom jutra u Ilici na kućnom broju 242. Zgrada Hrvatskog katoličkog učilišta nastradala je u potresu. 

Budući prijeti opasnost od daljnjeg urušavanja, a potrebno je i ukloniti materijal s prometnice, te osigurati da se građanima ništa ne dogodi, promet je blokiran na tom dijelu grada. Na snazi je posebna regulacija koju nadgleda policija. - S obzirom na to da se radovi izvode u blizini frekventne prometnice, policijski službenici reguliraju promet te osiguravaju kako bi sve proteklo bez većeg rizika - potvrdili su iz Policijske uprave zagrebačke.

 

Kako doznajemo na terenu su i statičari, koji obavljaju pregled kako bi utvrdili je li zgrada dovoljno sigurna kako bi se mogao ponovno otvoriti promet. 

Privremeno su, kako javljaju iz ZET-a, preusmjerene tramvajske linije 2 (Črnomerec - Savišće), 6 (Črnomerec - Sopot) i 11 (Črnomerec - Dubec). Naime, navedene linije, u smjeru Črnomerca, ne prometuju dalje od Zapadnog kolodvora, a putnike na relaciji Zapadni kolodvor - Črnomerec i obratno prevoze autobusi. 

Video: Urušio se dio zgrade u Zagrebu na Ilici 

 

Komentara 13

LL
lijepa_li si
12:47 08.03.2023.

tko je kriv? bandić, naravno!

KA
kažemja
12:46 08.03.2023.

Sad će to Bačić sve srediti.

Avatar barba_barba
barba_barba
12:28 08.03.2023.

sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije