Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javno savjetovanje

Tomašević povećava potpore kulturnjacima, poduzetnicima i obrtnicima

Zagreb: Tomašević predstavio aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna
Neva Zganec/PIXSELL
15.03.2024.
u 14:41

Grad Zagreb je u ovogodišnjem Proračunu višestruko povećao sredstva potpore obrtima, malim i srednjim poduzetnicima s 1,7 milijuna eura prošle godine na 5,5 milijuna eura. Nakon što se usvoji ovaj Program, slijedi niz provedbenih pravilnika, a zatim i objava natječaja za same potpore - objasnila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec

Grad Zagreb u javno je savjetovanje uputio Program poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva  2024. 2030. i višestruko povećao potpore za obrtnike i poduzetnike. Bit će to svojevrsna gradska strategija razvoja obrta i poduzetništva pa Grad poziva zainteresiranu javnost da svoje primjedbe i prijedloge uputi do 7. travnja.

Zagreb: Tomašević predstavio aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna
1/9

–Grad Zagreb je u ovogodišnjem Proračunu višestruko povećao sredstva potpore obrtima, malim i srednjim poduzetnicima s 1,7 milijuna eura prošle godine na 5,5 milijuna eura. Nakon što se usvoji ovaj Program, slijedi niz provedbenih pravilnika, a zatim i objava natječaja za same potpore - objasnila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Naglasci novog Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva su daljnje jačanje konkurentnosti obrtnika i poduzetnika te njihove otpornosti na krize, podrška poduzetnicima za transformaciju poslovanja uz primjenu inovacija i zelenih tehnologija, razvoj društvenog poduzetništva i solidarne ekonomije, razvoj ekološkog i konkurentnog turizma te razvoj kulturnog i kreativnog poduzetništva.

Također, danas je Grad Zagreb objavio Javni poziv za dodjelu državne potpore za kulturna događanja na području Grada Zagreba. Potpore se dodjeljuju za umjetnička i kulturna događanja i festivale. 

–Ovim programom želimo doprinijeti prepoznatljivosti Zagreba kao dinamičnog urbanog središta s bogatom ponudom kulturno-turističkih sadržaja - zaključio je gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Visina potpora je u tri kategorije, od 100.000 eura do 350.000 eura, a rok za podnošenje prijava je 15. travnja. Sve informacije o pozivu dostupne su na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije