Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Stojak:

'Tijekom krize vjerski i privatni vrtići također trebaju biti besplatni'

Tomislav Stojak
Goran Stanzl/PIXSELL
04.05.2020.
u 13:18

Dodao je da će se, osim ravnopravnosti djece i roditelja, na taj način sačuvati i privatne i vjerske vrtiće od gašenja i očuvati radna mjesta stotina zaposlenika tih predškolskih ustanova u našem gradu.

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak zatražio je u ponedjeljak da roditelji tijekom trajanja krize budu oslobođeni plaćanja boravka djece ne samo u vrtićima kojima je vlasnik Grad Zagreb, nego i u privatnim i vjerskim vrtićima

"Ako su u vrtićima kojima je osnivač Grad Zagreb roditelji oslobođeni u potpunosti plaćanja boravka svoje djece dokle god vrtići ne smiju raditi, odnosno njihovi troškovi platit će se iz gradskog proračuna, onda se takva mjera mora odnositi i na privatne i vjerske vrtiće u našem gradu, na svu djecu i sve roditelje, bez obzira o kojem i kakvom se vrtiću radi", poručio je priopćenjem Stojak.

Stojak je uputio amandman na prijedlog dopune Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2020., koji se nalazi na dnevnom redu 33. sjednice Gradske skupštine.

Prijedlogom se od 16. ožujka korisnici usluga predškolskih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb oslobađaju se plaćanja utvrđenog iznosa sudjelovanja u ekonomskoj cijeni redovitih programa.

Dodao je da će se, osim ravnopravnosti djece i roditelja, na taj način sačuvati i privatne i vjerske vrtiće od gašenja i očuvati radna mjesta stotina zaposlenika tih predškolskih ustanova u našem gradu.

Stojak je poručio i da održavanje skupštinske sjednice online ili uživo ne smije biti važnije od problema koje imamo u Zagrebu te pozvao gradsku vlast i zastupnike u skupštini da se u ovo vrijeme krize ponašaju odgovorno i mudro.

Komentara 4

IG
igorl
14:32 04.05.2020.

Ne postoji "besplatno". Samo plati netko drugi...

MI
Milenijalac
14:24 04.05.2020.

mislim da bi i privatni liječnici trebali bit besplatni tijekom krize. i stanovi koje uzimamo privatno u najam. i privatni terapeuti. zašto ne!?

DU
Deleted user
14:00 04.05.2020.

Ovi sa djecom bi sve besplatno i preko reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije