Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor Skupštine

Sjednica oko stanja u vrtićima - dva sata bez rezultata

vrtić
PIXSELL
08.12.2011.
u 14:47

Nije se odgovorilo na pitanja kako će biti kažnjeni oni roditelji koji duguju ili kako će se vratiti novac onima koji su eventualno platili više

Financiranje, način plaćanja i povećanje kapaciteta dječjih vrtića bila su samo neka od pitanja današnje tematske sjednice Odbora za obrazovanje i šport Gradske skupštine organizirane u Staroj gradskoj vijećnici.

No, dvosatna rasprava na kraju nije polučila nikakve rezultate. Navedena pitanja ostala su bez konkretnih odgovora kao i ono o prihodima prikupljenim od roditelja od stupanja na snagu novog modela u posljednjih četiri mjeseca.

– Kapacitet je problematičan, no posljednjih se godina povećava, a i dalje imamo te tendencije. Kolike su uplate roditelja ne možemo još uvijek sa sigurnošću tvrditi i stoga smatram da je dobro da na odgovor ovog pitanja pričekamo do kraja prosinca – kazao je pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Uz predstavnike gradskih tijela, na sjednici su sudjelovali predstavnici udruge Vrtić za sve te udruge Privatni vrtić, koji su tražili izjednačavanje prava smještaja za svu djecu.

– Smatramo da se dohodovni cenzus jako loše odrazio. Neki roditelji su izmanipulirali sistem, krivotvorili dokumente, a vrtići nemaju nikakve mehanizme da to i spriječe. Na ovaj način su u prvom redu diskriminirana djeca – kazala je predsjednica udruge Vrtić za sve, Petra Razić Rogić.

Pitanje subvencioniranja privatnih i vjerskih vrtića u koje je smješteno 3500 djece, također se potegnulo na sjednici.
– Tražimo da se jednako sufinancira programe privatnih i javnih vrtića jer se jedino na taj način mogu izjednačiti sva djeca – kazala je predsjednica udruge Privatni vrtići Sandra Pokos.
Nedavno najavljena smanjenja proračunskih sredstava za financiranje predškolskog obrazovanja prema analizi gradskog Ureda neće se odnositi na kvalitetu programa te na prehranu.
– Racionalizirat ćemo troškove i što se tiče konkretno hrane, imat ćemo objedinjenu javnu nabavu čime ćemo znatno uštedjeti – pojasnio je pročelnik Lovrić.

Nije se odgovorilo na pitanja kako će biti kažnjeni oni roditelji koji duguju ili kako će se vratiti novac onima koji su eventualno platili više.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije