Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh Hrvata

Samoborski inovatori osvojili zlato na sajmu inovacija u Beogradu

Privatna arhiva
11.06.2021.
u 11:14

Osvojili su pet zlatnih medalja, jednu srebrnu te Nacionalni kup mladih inovatora.

Nije više neka velika tajna da hrvatski inovatori ubiru europske i svjetske nagrade, pa iako se radi o izvrsnoj vijesti, i ne iznenađuje toliko informacija da su baš naši inovatori osvojili pet zlatnih medalja, jednu srebrnu te Nacionalni kup mladih inovatora na nedavno održanom međunarodnom sajmu inovacija u Beogradu.

U organizaciji Saveza inovatora Beograda održana je 36. međunarodna izložba inovacija, novih tehnologija i industrijskog dizajna, te u okviru te izložbe održan je i Nacionalni kup mladih inovatora, a hrvatski genijalci, među kojima je i izvrsna samoborska ekipa, ove su godine bili jako uspješni. Zlato su osvojile inovacije Samoboraca sa projektom "Mobilni vez", a autorski tim čine  Frano Pokrajčić, Tomislav Pokrajčić , Ivan Vlainić i Iva Vlainić. Zlato je "ubrao" i Matija Hržić sa svojom pametnom pčelarskom vagom, a jednako uspješno su bili  Lovro Stipanović i Josip Oroz, autori PRO S pametne utičnice, koju zdušno razvijaju u samoborskom Malom tehnopolisu. Projekt "Pogon automobila i broda uz energiju dobivenu pomoću sile zraka ili mora" ostvario je Jasmin Nožinović, a "Stropni sustav grijanja i hlađenja" Giovanni Pacor, za što su također nagrađeni zlatom. 

Srebrna medalja pripala je inovaciji RE-BOOK besplatna knjižnica – Petar Dundara i Martin Šverko. Nacionalni kup mladih inovatora osvojile su inovacije predstavljene pod okriljem Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora: Pametna pčelarska vaga - Smart BEE Matije Hržića i PRO S - Pametna utičnica - Lovre Stipanovića i Josipa Oroza oba pod mentorskim vodstvom najpoznatijeg mentora Mladih inovatora u državi Ivana Vlainića, inače poznatog po tome što je bio i mentor Mati Rimcu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije