Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
shopping centar u samoboru

'Sad konačno više ne moramo za svaku stvar odlaziti u Zagreb'

shopping Samobor
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
05.03.2016.
u 22:32

Američki investitor Silverleaf Dva otvorio je u Shopping Gallery Samobor, prvi trgovački centar u tom gradu, s 12 trgovina na 8500 kvadrata, vrijednosti 10 milijuna eura. Zaposleno je 100 ljudi

Na samom istočnom ulazu u grad Samoborci su dobili i prvi “svoj” trgovački centar. Na dan otvaranja, parkiralište s 300 mjesta bilo je popunjeno, a stanovnici su se požurili kako bi vidjeli što nudi 12 trgovina smještenih na 8500 metara četvornih, među kojima su i Müller kao glavni zakupac, CCC, C&A, Jysk, Elipso, Takko, KiK, Galileo, SportVision...

Trgovački centar, koji su nazvali “Shopping Gallery Samobor”, ima koncept tzv. retail parka, odnosno svaka trgovina ima svoj zaseban ulaz s vanjske strane zgrade. Investicija, koja je vrijedna više od 10 milijuna eura, otvorila je više od sto novih radnih mjesta u Samoboru. Ovo je prvo takvo ulaganje američkog investitora Silverleaf Dva d.o.o. u Hrvatskoj.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

– Uglavnom i biramo sekundarne (s oko 300.000 stanovnika) i tercijarne gradove (od 50 do 150 tisuća stanovnika) kao mjesto gradnje. Glavni su gradovi zasićeni trgovačkim centrima, a Samobor je, poslije Zagreba, najjači grad po kupovnoj moći u Hrvatskoj – rekli su u Silverleafu.

I prije nego što su krenuli u gradnju računali su na blizinu granice, s očekivanjima da će njihovu centru gravitirati i stanovnici Brežica i Svete Nedelje, ukupno sa Samoborcima šezdeset do sedamdeset tisuća ljudi. A i sami Samoborci zadovoljni su zbog otvaranja jednog takvog centra u njihovu gradu.

– Dosad smo u šoping odlazili u Zagreb, sad više ne moramo jer centar ima dućane koji su najposjećeniji i tamo – kažu. Tijekom cijelog dana dućani su nudili 20-postotni popust, a povodom otvorenja, u nedjelju. 6. ožujka radit će do 20 sati, iako će inače radno vrijeme biti do 14. Od ponedjeljka do subote trgovine će biti otvorene od 9 do 21 sat.

Komentara 6

ŠO
Šokac1
23:23 05.03.2016.

Što je tu koštalo 10 milijuna eura ? Pa to je sklepano, doima se poput provizorija, samo sa dodanom nadstrešnicom s prednje strane. I gdje je tu barem 50 do 150 tisuća potencijalnih posjetitelja - na koje čeka samo 12,, uglavnom trećerazrednih, trgovina. Ili je netko grdo preveslao investitora, ili investitor prodaje maglu.

BL
Blomberg
10:37 06.03.2016.

Centri samo za krpe, sad neznam tocno kako je u Samoboru ali napr, West Gate samo moda , a ako trebam nesto za kucu - letvicu, nesto od alata, ili slicno moram u Skorpikovu u Bauhaus ? zar se nemozeze u tim centrima i takvog nesto otvoriti, bi sigurno bolje islo nego tu sad samo krpe i moda.

Avatar lola lola
lola lola
07:51 07.03.2016.

Samo ostavljajte novce stranim investitorima koji kupuju kineski skart....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije