Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanić-Grad

Problemi s gradnjom Centra za gospodarenje otpadom - postrojenje ipak neće biti u Tarnom

07.03.2012., Zagreb -  Tvrtka Viadukt onemogucila je ulazak kamiona na odlagaliste otpada Jakusevac zbog duga Holdinga od 5 milijuna kuna. Nakon 3 sata blokade, spor je rijesen te su kamioni ponovno poceli odlagati otpad.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.07.2015.
u 12:22

Ivanić-Grad poništio je odluku jer je zahtjev Vlade da se u županiji zbrinjava otpad i Grada Zagreba te Sisačke županije

Zbrinjavanje otpada u Zagrebačkoj županiji vraćeno je na sam početak – Gradsko vijeće Ivanić-Grada poništilo je odluku da u Tarnom bude centar za gospodarenje otpadom. Za dva mjeseca centar za gospodarenje otpada Tarno izbacit će i iz prostornog plana.

Sada u županiji više ne postoji lokacija na kojoj bi se gradio Centar za gospodarenje otpadom. Ovakva odluka Ivanić-Grada se i očekivala s obzirom na to da je Vlada u travnju izmijenila Plan o gospodarenju otpadom 2007.-2015. i odlučila da je "za CGO Tarno i CGO Zagreb potrebno izraditi zajedničku studiju izvedivosti koja će opravdati gradnju tih centara u odnosu na mogućnost zbrinjavanja komunalnog otpada s područja Zagreba, Zagrebačke županije i dijela Sisačko-moslavačke županije", odnosno da moraju zajednički riješiti problem otpada.

Iako je Županija imala spremnu dokumentaciju i bila pred izvođenjem projekta, nešto prije Vladine odluke Fond za zaštitu okoliša zaustavio je proces gradnje centra u Tarnom tražeći da naprave novu studiju izvodivosti u koju će uvrstiti i susjedne županije.

Župan Stjepan Kožić odmah je upozorio da su godinama radili uzaludan posao jer su vraćeni na sam početak postupka te će kasniti s gradnjom Centra zbog čega će se u konačnici plaćati penali Europskoj uniji. I na sjednici županijske Skupštine u četvrtak ponovio je da ne zna što napraviti u situaciji u kojoj se zatekao. Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš ističe da je odluka Vlade promijenila okolnosti te da sporazum između općina, gradova i Županije više nema temelja.

– U sporazumu je stajalo da ćemo biti uključeni u izbor najmodernije tehnologije i da će grad primati rentu. To što smo dogovorili tada više ne stoji, a Vlada ne nudi nikakvu podlogu za razgovor, već sve prepušta nama, a to neće ići – kazao je Leš.

Komentara 4

RO
robertsedlar
14:30 05.07.2015.

O Mamićima 10 članaka, naslovnica i tisuće komentara. O ovome nema niti jedan komentar, a radi se o zdravlju najmanje 1/4 Hrvata. O Imunološkom jedan i pol članak. O esencijalnim stvarim minorno se govori, piše, prenosi i educira. Narodu se prašina baca u oči, podvaljuje im se kost i gura u provaliju.

DU
Deleted user
16:21 05.07.2015.

Najveći dobitnici će biti šverceri kamionima i kamionska industrija u Italiji i Njemačkoj.

DU
Deleted user
16:27 05.07.2015.

U svakom većem gradu termoelektrana i problem otpada riješen a HEP privatizirati a mafiju rastjerati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije