Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planet art

'Posljednja Freudova seansa' uskoro kreće uživo i online

Planet Art
31.01.2021.
u 13:49

Prvom online izvedbom 'Posljednja Freudova seansa' postaje dio repertoarne ponude Online kazališta uživo.

 U nedjelju, 7. veljače, prvom Online izvedbom uživo obilježit će se 100. izvedba predstave koja osvojila publiku kao i mnoštvo nagrada te već pet godina ne silazi s repertoara. Prvom online izvedbom 'Posljednja Freudova seansa' postaje dio repertoarne ponude Online kazališta uživo. Predstava je nastala prema tekstu višestruko nagrađivanog američkog dramskog pisca, poznatog po dramama povijesne fikcije, Mark St. Germaina, a 2011. dobila je i nagradu Off Broadway Alliance-a kao najbolja predstava na Broadwayu.

Hrvatska izvedba već je na samoj premijeri osvojila publiku, ali i struku pa je tako dobitnica više nagrada od kojih izdavajamo Nagradu Fabijan Šovagović Marku Torjancu za ulogu Freuda na 23. Festivalu glumca u Vinkovcima 2016. godine te nagrade Joakimov prsten Marku Torjancu i Franji Dijaku za najbolja glumačka ostvarenja na 12. Međunarodnom pozorišnom festivalu JoakimInterFrest u Kragujevcu 2017. godine kao i nagrade Zlatna Murva Marku Torjancu za najbolju ulogu te za najbolju predstavu u cjelini na festivalu Glumište pod Murvom u Skradinu 2016. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije