Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjenje ljudstva

'Pohvalili' se: U Holdingu u pola godine 1027 radnika manje

Holding
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2014.
u 10:08

Broj radnika koji je otišao iz Holdinga zapravo je 568, a u ostale su pribrojeni i djelatnici podružnice Upravljanje sportskim objektima. Dio radnika iz Direkcije dobit će otpremninu, neki će otići u mirovinu, a dijelu će se raskinuti ugovor

Zagrebački holding "pohvalio" se da je od 30. lipnja prošle godine do kraja siječnja 2014. broj zaposlenih smanjio za 1027 radnika. No, u tu brojku pribrojili su zaposlenike podružnice Upravljanje sportskim objektima koja je u međuvremenu prešla u ingerenciju Grada pa je u Holdingu broj radnika manji za 568.

Gradonačelnik Milan Bandić još je prije dva tjedna naredio upravi Holdinga da kroz 15 dana ukinu Direkciju u kojoj je zaposleno 225 ljudi. Kako neslužbeno doznajemo iz vrha Holdinga, u Direkciji će ostati pedesetak ljudi.

– Sa svakim od nešto više od 150 zaposlenika pravnici će posebno razgovarati. Neki će dobiti otpremninu, neki će otići u mirovinu, s nekima će se raskinuti ugovor – kaže nam jedan od sudionika u procesu ukidanja Direkcije.

>>Kako u dva tjedna otpustiti 221 radnika: Ukini Direkciju Holdinga

>>Otpustit ćemo desetke ljudi i mičemo od sebe sve što nije sport
 

Komentara 9

Avatar solariUM
solariUM
14:24 21.02.2014.

"gdje je nestao čovjek?"....ne uistinu gdje su tih 1000 i kusur...da ih nisu oteli svemirci... koji je ovo spin majko moja....

CR
crnaguja85
12:00 21.02.2014.

Ali su zato ostali oni koji su sve njih zaposlili i uhljebili.

IN
Inat
11:43 21.02.2014.

Ma taj Bandić je pun ...., još nisam čuo da je netko sa ugovor na stalno dobio otkaz, gdje je smanjenje plaća, minimalac koji zaslužuju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije