Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE KOLIKO IMA SNIJEGA

Sredina je svibnja, a na Sljemenu je zimska idila!

Snježna idila na Sljemenu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
15.05.2019.
u 10:14

Kad već ne možemo uživati u proljetnim radostima, možemo u zimskim

Iz ormara smo izvukli zimske kapute, čizme, pojačali grijanje kao da nije 15. svibanj. Kad već Zagrepčani ne mogu uživati u proljetnim radostima, mogu u zimskim. Dovoljno je otići na Sljeme.

Prema snimkama koje su objavljene na kamerama uživo, baš je fino zasniježilo.

Snježna idila na Sljemenu
1/10

Sljemenska cesta, na koju je tijekom nevremena palo i više od 500 stabala, nakon intenzivne je sanacije prohodna za specijalizirana i vozila hitnih službi, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U tijeku je uklanjanje preostalih, potencijalno opasnih stabala i zemljanog materijala duž cestovnog koridora. Zbog snijega su na održavanje prometnice uključene i ralice, a odmah nakon što se steknu uvjeti za sigurno prometovanje, Policijska uprava zagrebačka će Sljemensku cestu otvoriti za sav promet, odnosno liniju javnog prijevoza.

Podsjetimo, zbog izgradnje žičare, radnim danom od 8 do 16 sati, prema vrhu Medvednice mogu prometovati samo ZET-ovi autobusi, a osobna se vozila propuštaju izvan tog termina i vikendom.

Prema prognozama, danas će u unutrašnjosti prevladavati oblačno uz povremenu kišu, uglavnom u prvom dijelu dana, a u gorju i slab snijeg. Ponegdje su još moguće obilnije oborine, ponajprije u najsjevernijim krajevima. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice uz malo kiše, a lokalno je moguć i poneki pljusak s grmljavinom.

Video: Poplava u Hrvatskoj Kostajnici

Ključne riječi

Komentara 1

AL
Alkana
15:01 15.05.2019.

Što se čudite. 12., 13. i 14. 5. su poznati ledeni sveci, svake godine u to vrijeme je slično zahladnjenje kao i ove godine, a danas 15.5. je sv. Sofija za koju se kaže da vino popija ( zbog mraza)) . Nema g. Sijerkovića da nas na to podsjeti, a i katolički kalendar su pretumbali, ne znam zbog kojeg razloga, tako da je danas umjesto sv. Sofije sv. Matija, za kojeg vrijede brojne poslovice narodne kao sv. Matija led razbija, ako ga nema on ga sprema... jer je sv. Matija godinama bio 24. veljače, a sad je, gle nekog pametnjakovića, prebačen na 15. svibanj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije