Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska volontira

Održava se više od 160 akcija, u Zagrebu posadili voćke i oslikali školu u Čučerju

Zagreb: Volonteri uredili okoliš Osnovne škole Čučerje
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/5
25.09.2020.
u 14:36

U sklopu akcije Hrvatrska volontira, članovi Volonterskog centra Zagreb uljepšali su u srijedu dan klincima u OŠ Čučerje.

Mir počinje osmijehom, ispisao je šarenim slovima street artist Mane Mei na fasadi Osnovne škole Čučerje. Prije šest mjeseci teško je stradala u potresu, ali obnovljena je pa su školarci jučer kroz prozore znatiželjno nadgledali umjetnika koji se priključio akciji u sklopu projekta Hrvatska volontira. Provodi ga Hrvatski centar za volonterski odgoj, a obuhvaća 160 akcija koje se do 26. rujna organiziraju u cijeloj zemlji.

Zagrebački volonteri odabrali su Čučerje, naselje u blizini epicentra potresa. Nakon udara od 5,5 po Richteru među prvima se
Volonterski centar Zagreb stavio na raspolaganje Uredu za upravljanje u hitnim situacijama pa otada pomažu stradalima. Školarce iz Čučerja jučer su tako razveselili bojenjem ograde, oslikavanjem murala i sadnjom voćki, a dio sadnje šljiva, malina, kupina i trešanja “odradit” će i djeca.

– Ovdje smo od travnja i, kada smo tek došli, nije nam se činilo da je udar napravio velike štete, no kada smo ušli u kuće, shvatili
smo da su ljudi ostali bez svega, što nas je potreslo. Neke obitelji i dalje žive u kontejnerima i kamp-kućicama u svojim dvorištima i nastojimo im olakšati život koliko možemo – govori Jela Prgić Znika, ravnateljica Volonterskog centra Zagreb, pa najavljuje i nove akcije pomaganja stradalima u obavljanju svakodnevnih poslova.

23.09.2020., Cucerska cesta 382, Zagreb - Volonteri u sklopu manifestacije Hrvatska volontira obojali procelje skole, sadili stabla i oslikavali mural. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Akcija održana u srijedu je okupila pedesetak volontera, a sudjelovala je i ekipa iz nekoliko europskih zemalja. Nakon tradicionalnog doručka, njihov rad na terenu koordinirala je i 28-godišnja Dunja Hafner.

– Volontirati sam počela prije četiri godine jer mi je nedostajala svrha u životu, a u tome sam je pronašla. Svatko tko dođe vo-
lontirati barem jednom ostane s nama jer svi shvate koliko je užitak davanje i pomaganje, a rezultati su odmah vidljivi – ističe Dunja, jedna od oko 18.000 volontera koliko ih ima u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije