Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novca za više zagrebačkih OPG-ova

Procelnik gradskog ureda za poljoprivredu i sumarstvo Emil Tuk i zamjenik Luka Culjak
Petar Glebov/PIXSELL
25.04.2016.
u 11:00

Zagrebački poljoprivrednici bave se pretežno uzgojem povrća i voća, a u manjim količinama i vinogradarstvom, čak i stočarstvom te ratarstvom

Od ove godine potpore za poljoprivrednu proizvodnju mogu očekivati OPG-ovi šireg spektra - najavio je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Luka Čuljak na Večernjakovoj tribini na Ravnicama, u sklopu Kvartoteke Soundset Plavog, Grada Zagreba i Večernjeg lista.

Pretežno uzgojem povrća i voća, a u manjim količinama i vinogradarstvom, čak i stočarstvom te ratarstvom bave se poljoprivredna gospodarstva u Zagrebu, a budući da se od 2016. usvojio novi model potpora koji propisuje EU, za svoj će trud, objasnio je Čuljak, voditelji OPG-ova moći dobiti još veće naknade.

– Zagrepčani vole domaće proizvode, ali vole i životinje, planira li se u gradu još koji park za pse - zanimalo je čitatelje, dok je pročelnik Ureda Emil Tuk objasnio kako gradnja parkova nije u samoj nadležnosti Grada, već pod ingerencijom gradskih četvrti. Kako je rekao, trenutačno u Zagrebu postoji više od šezdeset površina na kojima se psi mogu šetati bez povodca te desetak parkova namijenjenih baš ljubimcima.

– Izgradnja parkova za pse planira se sredstvima iz malih komunalnih akcija, a mi apeliramo na gradske četvrti da nađu parcele na kojima bi se to moglo izvesti jer Zagrepčani vole svoje ljubimce izvesti na mjesta na kojima se mogu dobro istrčati - rekao je Tuk, osvrnuvši se i na gradnju groblja kućnih ljubimaca u Dumovcu za koje se, objasnio je, trenutačno priprema dokumentacija.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije