Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričao se

Nastavljeno suđenje u aferi Agram, Bandićev bliski suradnik nije stigao na sud

Afera Agram
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
28.11.2018.
u 15:16

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne

Ispitivanjem svjedoka Božidara Merlina u srijedu je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i njegovim suradnicima te poslovnim partnerima gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti u aferi Agram 'teških' preko 25 milijuna kuna, a na sudu se zbog bolesti nije pojavio jedan od nekada najbližih Bandićevih suradnika Davor Jelavić.

Bivši pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te jedan od najbližih suradnika zagrebačkog gradonačelnika, Jelavić, kojem se na istom sudu sudi zbog afera GUP i Nadstrešnice obvezao se kako će doći na iduću raspravu zakazanu za sredinu prosinca.

Nekadašnji zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Božidar Melin je pred sutkinjom Rahelom Valentić iskazivao svoja saznanja oko zamjene zemljišta s tvrtkom Bramgrad.

Afera Agram
1/7

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku ove godine, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

Na početku suđenja u aferi Agram 11. listopada Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim ni za jednu točku pročitane Uskokove optužnice.

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

>> Milan Bandić održao je konferenciju. Pogledajte i poslušajte što je rekao

Komentara 3

Avatar budalamanemakraja
budalamanemakraja
05:45 29.11.2018.

nazalost ovo je realnost nasa a bit ce jos gore i gore

TT
TTjac
23:52 28.11.2018.

Bez obzira na sudsku odluku, jer ona će ionako biti politička, svi optuženi su teški lopovi i povijest će ih pamtiti kao primjer ljudi koju su uništili ovu krvavo stečenu državu. To je nepobitna činjenica i o tome ćemo pričati našoj djeci, da se ne zaboravi.

KA
karlodrago
18:34 28.11.2018.

Koga brani umišljena Jadranka i Čedo dobro će platiti i na kraju izgubiti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije