Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija i vatrogasci na terenu

Napuknuo zid zgrade u centru Zagreba: 'Prizor me zastrašio i pobjegla sam brže-bolje'

Napuknuo zid zgrade u Kranjčevićevoj u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/15
09.08.2019.
u 23:41

Riječ je tek o odvajanju, odnosno nabubrivanju cigala zgrade. Nema ozlijeđenih, nema niti straha od urušavanja zgrade, a za sada pokušavamo spriječiti da cigle padnu na prolaznike, time što podupiremo fasadno zdanje - kazali su iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba

Oko pola devet navečer policija je alarmirala Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zagreba o mogućem urušavanju zgrade u Kranjčevićevoj ulici na broju 36 na zagrebačkoj Trešnjevci. Ipak, straha od urušavanja cijele zgrade nema, poručuju iz gradske Vatrogasne postrojbe. 

- Na tren nas je izašlo 13 s četiri vatrogasna vozila. Stanje nije jako ozbiljno, nema priče o urušavanju cijele zgrade – kazali su iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Riječ je, tvrde, tek o nabreklim pločicama fasade, koje prijete padom na slučajne prolaznike. Ipak, razloga za strah Zagrepčani nemaju jer svi će problemi, poručili su iz gradske Vatrogasne postrojbe biti riješeni, pa Zagrepčani, od sutra, mogu bez dvoumljenja i suvišnih briga prolaziti ovim dijelom Trešnjevke.

- Šetala sam kvartom s kćerima koje imaju dvije godine, prizor me zastrašio i pobjegla sam brže-bolje - priznaje Ivanka Negić koja u susjedstvu stanuje već nekoliko godina. Ipak, netko od njezinih susjeda, vidjevši prizor na zgradi s koje se počeo urušavati dio fasade, odlučio je pozvati policiju, koja je teren pozvala iz vatrogasce

Zagrebačka je policija, kao i vatrogasci, potvrdila kako se radi samo o padu dijela fasade.

- Dojavu smo zaprimili oko 20 sati, a na terenu su trenutno djelatnici Javne vatrogasne postaje (JVP) Zagreb koji osiguravaju područje - rekli su iz zagrebačke policije. Napomenuli su da nema opasnosti od urušavanja zgrade, te da vatrogasci osiguravaju konstrukciju do dolaska djelatnika za sanaciju fasade stambene zgrade. 

 
Napuknuo zid zgrade u Kranjčevićevoj u Zagrebu
1/15
Ključne riječi

Komentara 32

AA
aabbcc
22:58 09.08.2019.

Zgrada bi trebala da ima vlasnika.

Avatar origi
origi
01:16 10.08.2019.

u većini zgrada u zagrebu je tzv "samoupravljanje" , naravno nikada se ništa ne mogu dogovoriti i sve trune jer zašto bi mujo dobio novi potporni zid ako ibrahim ne dobije barem novi ulaz, i tako zgrade propadaju, naravno tu je i komunistička utvara zvana GSKG koja čak i ako se nekim čudom svi dogovore šalje svoje rođake da srede problem. a za to masne pare uzima. previše je onoga što se doteplo 45te u zagreb s "oslobodicima" , veličanstveno su oslobodili života zagrepčance, austrijance, židove, mađare a naselili nepismene s kozare koji su solili svinje u kadama i palili parkete, i takve i njihove potomke briga za sve, dovoljno pogledati rolete i fasade.

TM
trade_mark
00:00 10.08.2019.

Jel se bandić vratio sa sprovoda? Ako se isplako, nek sad dođe tu i nek drži zid dok ga onaj u tenku ne popravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije