Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup vinara

Mlada vina na prvom kušanju - Istarska odlična, Dalmatinska podbacila

Vina, Esplanada
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/7
09.02.2015.
u 20:30

Na događanju su o lanjskoj berbi govorili istarski sommelier Sandi Paris i poznati slavonski vinar Vlado Krauthaker

Brojni vinari iz cijele Hrvatske okupili su se danas u hotelu Esplanada kako bi kušali mlada vina - malvaziju, graševinu i pošip iz berbe 2014. godine. Riječ je o događanju En Primeur 2015. koje je već preraslo u velik, komercijalno ozbiljan vinski skup. Današnju kušnju upriličile su po francuskom uzoru udruge Vinistra, Graševina Croatica i Vino Dalmacije.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Na događanju su o lanjskoj berbi govorili istarski sommelier Sandi Paris i poznati slavonski vinar Vlado Krauthaker.

- Takvim se degustacijama, a ovo je već četvrta priredba te vrste, želi profesionalcima u enogastronomiji, ali i običnim potrošačima, prikazati potencijal berbe i pomoći u pravovremenoj kupnji ili rezervaciji mladih vina - kazali su organizatori.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Istarski su vinari imali izvrstan nastup, vrlo ozbiljan, sveobuhvatan, pokazali su da su se u teškoj lanjskoj vinogradarskoj godini mogla napraviti obećavajuća vina; graševine su potvrdile uobičajene favorite, s dominacijom Jasne Antunović, a s ukupnom su prezentacijom podbacili Dalmatinci – teško je razabrati koja je uopće bila tema njihova nastupa.

En primeur kušanje mladih malvazija i graševina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije