Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za loš posao nisu krivci izvođači, nego investitori koji plaćaju takve poslove

Ako fuš ne može vidjeti službenik, treba to povjeriti kameri, kao u metropoli susjedne države
22. ožujka 2018. u 19:55 1 komentara 1492 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Šest su mjeseci živjeli uz radnike u svojoj ulici. Nestrpljivo su ih promatrali u iščekivanju novog izgleda ulice. Obnovu Šabanove na Črnomercu stanovnici su čekali cijelo desetljeće.

Zagreb: Šabanova ulica nakon nedavne rekonstrukcije Oj, ulico, alaj si pijana... Čudo na Črnomercu - dobili valovitu cestu

A onda, kad je gradonačelnik Milan Bandić konačno prometnicu i otvorio, shvatili su da se baš i nisu imali čemu veseliti. Baš svi poklopci šahtova upali su u asfalt, a ni površina ceste nije potpuno ravna pa su se stanovnici počeli šaliti da bi u ovakvom stanju njihova ulica bila idealna za skijašku skakaonicu. Izgleda da se pogodovalo pojedinim stanarima, za koje se spuštao rubnik kako bi mogli jednostavnije automobilima u dvorište. I tako je nastala čitava zbrka u kojoj su radnici optuženi za sfušane radove. Neobično je što i sam gradonačelnik nije vidio loše odrađen posao u Šabanovoj, no očito su shvatili da su pogriješili jer su već sljedeći dan dodatno betonirali kanalizacijske poklopce i popravljali što su fulali. Loši radovi kad su u pitanju prometnice i javne površine postali su očito češći nego dobro odrađen posao, no nije moguće da su svaki put za loš posao krivi građani koji ne slušaju struku. Loše je posao odrađen i na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom, koji je, i nakon što su cijelo prošlo ljeto trajali radovi na odvodnji, opet pun lokvi. U Kupinečkom Kraljevcu, primjerice, nedavno su gradili kanalizaciju, no kada je posao obavljen, prekopi u Kraljevečkoj i Grančarskoj cesti nisu asfaltirani. A kolike, tek, ulice još nisu ni došle na red, već se samo krpaju rupe dok se Zagrepčani njima voze uz svakodnevno drndanje ili obilaženje rupa. Po kojem se rasporedu uopće odlučuje koja će cesta ići u obnovu?

Odgovor se nameće sam po sebi, onako kako to obično ide – svatko gura svoje.

Dok se ne osmisli konkretan plan, evo jedne ideje kako odrediti prioritete – Beogradom ovih dana kruži kamion s posebnom kamerom koji utvrđuje stanje i debljinu asfalta, ali i infrastrukturu ispod kolnika. Možda bismo ga mogli posuditi.

Pogledajte i novi rotor u Zagrebu:

Počinju pregovori Bandić zadužio HDZ-ovca Plazonića da ubrza početak produženja Branimirove izaslani radnici Nova pravila neće se svidjeti hrvatskim tvrtkama. Boje se da će im preoteti ljude Zagrebačka skupština Poklopilo se? Neovisni bi iz koalicije, a Bandić baš sad traži pročelnika za kulturu
ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • fmihoci1:

    ...... slijedom pitanja u članku: .... "možda bi zagreb mogao na posudbu dobiti ---- beogradskog gradonačelnika?" .....