Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poklopilo se?

Neovisni bi iz koalicije, a Bandić baš sad traži pročelnika za kulturu

Zagrebačka skupština
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
22.03.2018.
u 08:20

Uoči sjednice Skupštine i dalje se kritizira izvještaj o gradonačelnikovu radu, a on se jučer odbio ispričati veteranki Domovinskog rata

S koalicijskim partnerima nikad ne komunicira preko medija, pa neće ni sad – odgovorio je tako jučer gradonačelnik Milan Bandić na novinarsko pitanje o mogućem raspadu skupštinskog saveza između njegove stranke, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku, koji je najavio Tomislav Jonjić.

Morat ćemo drastično

Neovisnima, rekao je Jonjić, nije do vlasti radi vlasti, već žele da se “sudbina hrvatskih građana oblikuje u skladu s njihovim pogledima”.

– Ima onih koji to nikako ne mogu shvatiti, pa će to, očito, morati iskusiti na nešto drastičniji način – kazao je Jonjić, a da će “morati sjesti za stol” zaključio je i HDZ-ov Andrija Mikulić. Sve će ih, međutim, ističe HNS-ov Tomislav Stojak “primiriti friško objavljeni natječaj za gradskog ministra kulture”, odnosno poziv kojim se traži pročelnik Gradskog ureda za kulturu. “Primire” li se zaista svi skupa, gradonačelnik na današnjoj sjednici Skupštine neće imati problema s prihvaćanjem izvještaja koje je dostavio za proteklih godinu i pol, a koji su kritizirale već sve stranke, uključujući i GLAS Anke Mrak Taritaš.

Balvanašima se ne ispričavam

– Naš se gradonačelnik probudi i ima viziju vezano za jedan projekt, no nema strategiju i to se čita iz izvješća. Zagreb se ne razvija kao što se razvijaju ostale metropole, nema ljude koji upravljaju gradom s jasnom strategijom razvoja – rekla je Anka Mrak Taritaš. Na jučerašnju standardnu konferenciju za medije prije Skupštine stigla je i Vesna Grgić, veteranka Domovinskog rata, koja je tražila od Bandića da se ispriča Zagrepčanima sa Savice koje je uvrijedio nazvavši njihove tamošnje akcije “balvan-revolucijom”.

– Vaš gradonačelnik očito nisam, niti želim biti.

Nisam nikoga uvrijedio, a balvanašima se ne želim ispričavati – rekao joj je Bandić.

Zagrebačka skupština
1/9

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:19 22.03.2018.

Hm, kad Juda Mikulićius sa Hassanom ide na kavice, a ovaj je iz stranke sa Brunicom Svugdjeusvimskupštinamaisaborimahoćubiti, onda je to znak da se Bandinjosu sapuna daska. Jest da je ta nazovistranka promijenila dvije table u gradu, a prave se pametni kao da su izmislili barut, ipak sitnim strančarenjem ameba možeš ponekad zapapriti i Supemenu, koji već duže trči u krug i grize se za vlastiti rep, a hijenice čekaju sa strane da gricnu malo starog mesa. Pa imaju Vesnu Kusin, pa ako ne kuha ajngemahtec u Visokoj, nek se malo primi posla koji nikad nije znala raditi, ali ga je voljela raditi. I sad ispada da je ova babuška Mračnogtaritaša kći, skoro normalna osoba, kak relativno polunormalno diskutira i postavlja stvari.

DU
Deleted user
15:18 22.03.2018.

ČPR (to mi je prvo i zadnje članstvo), ja kao rođena Zagrepčanka ne želim da se ni moja sudbina niti sudbina "hrvatskih građana" oblikuje u skladu s njihovim pogledima. Naime, ti pogledi bi se teško mogli nazvati građanskim i jakoko se razlikuju od naših, purgerskih, koji smo, kako smo običavali govoriti doseljenima "ovce pasli na Jelačić placu, a ne u nekoj rupi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije