Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zebrica

Iz Zoološkog vrta mole za pomoć: Traži se ime za novu prinovu

Zagreb: Malena zebra u Zoološkom vrtu dobila je ime Iskra
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
14.05.2021.
u 10:00

Možete ostaviti komentar s prijedlogom imena na Facebooku

Najmlađi član zagrebačke obitelji zebri maksimirskog Zoološkog vrta odlično napreduje. Navršio je mjesec dana, sve je veći i ljepši, a u međuvremenu su mu otkrili spol, pa mole sve za pomoć pri odabiru imena.

"Do kraja mjeseca predložite malom zebranu ime. Napišite ga u komentar ove objave, a naš će ocjenjivački sud potom suziti izbor na pet vaših najboljih prijedloga. Među tim će imenima konačno ime za prugastog ljepotana izabrati učenici osnovne škole koji pobijede u našem kreativnom natječaju „Upoznajmo zagrebačke zebre", pozivaju tako ljude iz ZOO-a da se jave na Facebooku i ostave svoj prijedlog za ime. Kreativni video natječaj pak traje do 31. svibnja, a do dvadeset izabranih radova bit će predstavljeno na YouTube kanalu, internetskim stranicama i društvenim mrežama Zoološkog vrta.

Pobjednički razred osvaja i izlet u Zoološki vrt tijekom kojeg će nadjenuti ime mladuncu zebre. Zadatak je, naime, da razred snimi najkreativniji video o zebrama, biljojedima afričkih savana iz ZOO-a. Video treba trajati maksimalno tri minute, a poželjno je koristiti raziličite načine interpretacije teme -glazbu, crtanje, ples, glumu... Prijavljeni video uratci mogu biti u obliku glumljenog skeča, rasprave, intervjua, montažnog kratkog filma ili nekog drugog videosadržaja.

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
23:19 17.05.2021.

Nova prinova..ovo je genijalno...Nova prinova...

PO
Potepuh
16:47 14.05.2021.

Pa radi se o stepskoj zebri , pa nek bude Stepko.

DU
Deleted user
23:20 17.05.2021.

Neka se zebran zove Hrvoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije