Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBPARKING Nakon pauka i kazni ipak stižu crtači parking mjesta

I dalje dižu vozila ondje gdje nije obilježena zabrana parkiranja

06.04.2009.
u 23:58

Posljednjih mjeseci djelatnici Zagrebparkinga sve češće dižu vozila u ulicama gdje parkirna mjesta nisu iscrtana, parkirne zone ne postoje, a stanari već desetljećima parkiraju ispred svojih vrata na pločniku ili kolniku. Počelo je prije otprilike tri mjeseca na Pantovčaku kada su pauci u dotad neviđenom jurišu odnijeli više od 50 automobila pred nosom šokiranih stanara. Slično je ovih dana na Jordanovcu i Mesićevoj ulici na Šalati, gdje su u posljednja dva tjedna dvaput počistili ulicu. Andreas M. iz Mesićeve 30 prvi je put iskeširao osamsto kuna, a kaznu je drugi put spriječio u zadnji tren.

Digli po nalogu policije
– Parkirao sam se kao i uvijek ispred kuće, a sada auto odjednom tu više ne mogu ostavljati. Poludio sam! I nekolicini mojih susjeda dogodilo se isto – priča Andreas, na čiji je poziv danas ispred njegova doma u Mesićevoj stigao Marijan Ključarić, načelnik Odsjeka za gradski promet, kako bi pokušao riješiti problem. Svoj automobil predstavnik grada ostavio je na istom mjestu s kojeg su Andreasov odvezli u Strojarsku.

– Vaše je vozilo podignuto po nalogu policije. Ne vidim problem u parkiranju. Mjesta ima dovoljno, ostaje više od 1,60 metara za pješake – ustvrdio je Ključarić.

U roku od desetak dana, najavio je, mogla bi se iscrtati parkirališna mjesta u Mesićevoj južno od raskrižja sa Suhinovom ulicom te u Suhinovoj. Prema istom receptu, tvrdi Ključarić, obilježit će se parkirališna mjesta na Pantovčaku gdje za to postoje uvjeti.

Kraljević: Uvodimo red
Ulica Jordanovac je pak, sliježe ramenima Ključarić, najkompliciraniji slučaj. I ondje stanari vozila već desetljećima ostavljaju ispred svojih domova.

U posljednjih mjesec dana, međutim, počeli su strepiti od pauka.

– Tamo se ne smije parkirati jer za to ne postoje uvjeti. Neka parkiraju u garažama i okolnim ulicama – kaže Ključarić zaboravljajući da u obližnjim ulicama postoje naplatne zone, što nije slučaj s Jordanovcem pa stanari, i da žele, ne mogu dobiti karticu. Direktora Zagreparkinga Matu Kraljevića to ne zanima.

– Nije Grad tu da svima osigura parking! Uvodimo reda na ceste, neki se bune zbog parkiranih vozila – rezolutan je Kraljević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije