Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUPE, SMETLIŠTA I ŠAHTOVI

Grad se baca na proljetnu generalku

Prijavljena su razna oštećenja
Foto: Stela Lechpammer/Robert Anić/PIXSELL
1/3
11.04.2018.
u 15:22

Jedni su uzeli papir i olovku te krenuli popisivati lokacije, a drugi su i na društvenim mrežama pozvali ljude da im jave što i gdje treba sanirati.

Glancaju se podovi u kućama i stanovima, briše prašina, prazne garaže, peru tepisi, luftaju madraci, a osim Zagrepčana, na proljetno se čišćenje bacio i Grad. Ured za mjesnu samoupravu poslao je, naime, svim vijećima Gradskih četvrti i Mjesnih odbora zahtjev da im do sutra dostave popis lokacija kojima je hitno potrebno proljetno osvježenje. Prijaviti mogu slivnike koji vape za čišćenjem i uređivanjem, divlje deponije te “udarne rupe” na prometnicima. Potrebno je što preciznije navesti lokacije i vrste radova, stoji u dopisu pročelnice Renate Šimon te popis poslati elektronički.

Padne im mrak na oči

– Ne sjećam se da se zadnjih nekoliko godina provodilo takvo generalno proljetno čišćenje, to valjda ima veze s novim načinom financiranja četvrti. Mi i inače javljamo Gradu kada postoji neki problem te ga on relativno brzo rješava, no ovo će vjerojatno biti neka sveobuhvatna akcija – govori predsjednik vijeća Gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić, koji čeka da mu njegovi mjesni odbori jave koje sve radove žele.

Većina je gradskih četvrti “popisivanje” problema prepustila mjesnim odborima koji su se odmah bacili u akciju.

Neki su doslovno uzeli papir i olovku te krenuli popisivati rupe po kvartu, a drugi su i na društvenim mrežama pozvali ljude da im jave kritične točke.

– Skupili smo više od 15 problema za koje se nadamo da će se riješiti. Ja i inače to radim, mislim da im u Gradskom uredu već mrak padne na oči kada vide neki moj dopis, ali ovo je sada odlično jer oni nas direktno pozivaju da prijavimo probleme – ističe Gordana Pasanec, vijećnica iz Mjesnog odbora Siget koja se nada da kritične točke neće biti popisane uzalud, nego da će se uistinu sanirati. A da će ova akcija pomoći da im kvart bude ljepši, nadaju se i građani koji su također prionuli na “prijavljivanje“.

Gledam je već mjesecima

– Gledam tu rupu ispod prozora već mjesecima, zovem na sve strane, ali zapravo ne znam kome se obratiti. Nadam se da će sada moja žalba doći u prave ruke – rekao je umirovljenik Ivan Lalić iz Novog Zagreba. Mnogi su priliku iskoristili da se požale upravo na rupe, ali na tapeti su se našli i začepljeni šahtovi zbog kojih im ulice redovito poplave te deponiji na kojima neodgovorni građani ilegalno ostavljaju otpad.

Komentara 5

MI
MikiPrdekana
16:22 11.04.2018.

Generalka treba u gradskoj upravi i Holdingu.

MI
MikiPrdekana
23:43 11.04.2018.

Sad će Miki krpat rupe i nanosit asfalt. To mu je intelektualni domet

Avatar maxist
maxist
06:59 12.04.2018.

Sve ulice sjevern od Ilice su horor (šahtovi rupe itd) ali osobito se ističe strogi centar u krugu 1km od Trga J.J. Šahtovi u Podsljemenu su redom puni zemlje do vrha pa su bujice kod svake kiše, zapušteni pločnici, raslinjee sa privatnih parcela tjeraju pješake da ih zaobilaze po cesti...........ukratko nered

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije