Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Utihnuli su čak i šahtovi. Nitko više neće misliti na M. Bandića

Puno je lakše gradonačelniku baviti se šahtovima. Zato smo ga i birali
13. studenoga 2017. u 08:48 6 komentara 1868 prikaza
Milan Bandić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Da bi čovjek reč rekel, osim da ko tele zine u lice svoga gradonačelnika. Oduvijek je bio spektakularan, kaj je, je.

Šahtovi u Zagrebu Nova Bandićeva akcija – Tiha noć Poklopci više ne klapaju, popravio ih je Mali grm

Baš prošli tjedan, prvi čovjek metropole, bez pretjeranog truda, stanare Desprimske ostavio je bez teksta. Zbog šahtova koji klepeću. I stvaraju buku. I dok se Bandić kitio perjem važnosti poručujući tako Zagrepčanima da misli na prioritete grada, zastave na svakom uglu i klepetanje šahtova, da se ne bi pomislilo na koji drugi projekt, stanari Desprimske su u gradonačelnika zinuli.

Od šoka. Nije ljudima za zamjeriti – nikada prije nisu vidjeli toliko uzvanika, šefova raznih podružnica, djelatnika gradskih tvrtki okupljenih oko jednog šahta. Nisu bome vidjeli ni toliko ljudi da po šahtu skakuću zadovoljni jer su riješili klepetanje koje, kaže to Bandić, budi stanare oko tri ujutro. Nije do stanara.

Uvjeren je, naime, Bandić da ga Zagrepčani sanjaju, i u prekinutom snu, zbog buke šahta, spominju njega i njegovu majku. Pa da prekine agoniju povlačenja vlastita si imena po ustima sugrađana u neprimjeren sat, zasukao je rukave i bacio se ukoštac sa šahtovima.

– Kad “klapne” u tri ujutro čovjeku pod prozorom, kaj mislite koga se sjeti? Pa mene i mame mi – kazao je tako gradonačelnik Bandić. I svi su njegovi suradnici šutjeli. Nitko mu nije objasnio da i kada ga Zagrepčani prevale po ustima to zasigurno nije zbog buke šahta.

To je zbog nedovršene kanalizacije, sljemenske žicare, zbog vrtića i škola s azbestnim krovovima, zbog zapošljavanja u gradskim odjelima gotovo svih članova pojedinih obitelji, zbog neriješenih prometnih gužvi, zbog čestih promjena stavova i nagle amnezije koja Bandića tako olako zahvati uglavnom u istom periodu – tjedan dana prije svakih izbora za gradonačelnika.

Šteta! Jer da je netko i progovorio mogao je Bandiću nabrojiti najmanje dvadeset projekata koje nije nikada realizirao i zbog kojih nikada nije okupio svitu da koncentrirano gleda i traži rješenja. Niti bude. Njemu su šahtovi lakše gradivo. 

Forum zagrebačkih ugostitelja Najčešći problemi Ugostitelji uputili svoje zahtjeve državi i Gradu Zagrebu Sve zgrade u Boškovićevoj ulici prijavljene na gradski natječaj za obnovu fasada GSKG SPORIJI OD PUŽA Od 3713 prijavljenih zgrada, predali papire za pet fasada fontana Tratinčica za Tita Obnova fontane Bandić za Tratinčicu za Tita daje 708.013 kuna
adidas Xmas
PROMO
Ove blagdane kreirajte idealne sportske poklone

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Što se Bandićevog radnog i političkog opusa tiče, čudi još samo jedno: to da Zagreb i Pjongjang još uvijek nisu nisu gradovi-prijatelji.

 • 2Xgeneral:

  matane miki da l ićeš popravljati poklopce šahta i u remetincu???? a tko bu bral mahune???

 • Deleted user:

  To mu je vrhunac znanja, sposobnosti i naravno populističkog ljigavljenja.