Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje naći izlaz

Gotovo sav novac troše na liječenje sinova i zbog dugova za režije prijeti im deložacija

Obitelj Grzelj, Sladjana i Damir, roditelji cetvero djece, Jana, Frana, Dorijana i Dominika zive u teskoj socijalnoj situaciji
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.10.2015.
u 11:30

Grzelji imaju djecu koja zbog zdravstvenih tegoba traže posebnu skrb, a u teškoj su materijalnoj situaciji

Gospodarska kriza koja ne prestaje od svakoga traži najviše, od nekih ipak i više od toga. Slađana i Damir Grzelj i njihovo četvero djece, sve dječaci, Dominik (17), Dorijan (16), Fran (13) i Jan (4) proteklih deset godina žive u gradskom stanu na Kajzerici. Cijela obitelj, međutim, živi od Damirove plaće od 2200 kuna te dječjeg doplatka i socijalne pomoći.

Rijetki su mjeseci kada Damir ostvari cijelo primanje, jer Dorijan pati od bolesti staklenih kostiju, a Fran od epilepsije i ADHD-a te u školu ide po prilagođenom programu.

– Tražili smo pomoć svugdje, no odgovor je uvijek isti – imate redovito primanje i zbog toga ne možete na listu. Ne možemo ostvariti oprost dugova, isti smo odgovor dobili i od gradonačelnika koji nas je usmjerio na Centar na Novoj cesti gdje smo čuli isto, a ta plaća nije dovoljna da pokrije niti režije pa smo zbog toga s njima u zaostatku – govori nam Slađana Grzelj koju briga o djeci onemogućuje u traženju stalnog posla.

– Dorijan traži stalnu njegu, česte posjete bolnici u Klaićevoj zbog čega ja mjesečno izostajem s posla i po tjedan dana, ponekad i više. Iz Grada su nas bili lani obavijestili o deložaciji, no obustavili su postupak kada su vidjeli koliko je naša situacija teška i da doista nismo u mogućnosti podmirivati režije, što je preduvjet da ostanemo u stanu – kaže Damir Grzelj.

– Svaka nam je pomoć dobrodošla, pogotovo hrana i odjeća za djecu što bi nam omogućilo da nekako podmirimo režije te premostimo zimu. Nadamo se da će biti razumijevanja, ali i da će se promijeniti situacija prema kojoj zbog plaće ispod minimalca ne možemo ući niti u jedan program pomoći – nada se Slađana Grzelj.

Ključne riječi

Komentara 2

VA
Vasnet
20:17 19.10.2015.

Da si pametan nebi to piso

SA
samodinamo
14:47 19.10.2015.

dakle imate vec dvoje djece s teskim bolestima i onda napravite novo dijete...ma bravo,svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije