Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Faber: U zagrebačke gradske četvrti vratit ćemo veći broj kontakt-policajaca

24.11.2008.
u 12:15

Reformom operativnog i komunikacijskog rada policije vratit ćemo u gradske četvrti veći broj kontakt-policajaca koji će povratiti građanima osjećaj sigurnosti - kazao je glavni ravnatelj policije Vladimir Faber na tematskoj sjednici Gradske skupštine posvećene stanju sigurnosti u metropoli.

Bandić: Sljedeće godine pet novih policijskih postaja i 300 kamera

Faber: Treba prestati vjerovati da smo sigurna zemlja

Prvi policajac RH dodao je kako MUP ulaže velike napore s ciljem povećanja djelotvornosti rada policije te prevencije svakog oblika kriminaliteta. Tako je nedavno, naglasio je Faber, ustrojena hrvatska inačica FBI-ja, radi se na donošenju paketa protumafijaških zakona, policija intenzivira suradnju i komunikaciju s građanima, a u tijeku je i izrada strategije prevencije kriminaliteta u koju će biti uključeni svi čimbenici društva - prosvjeta, crkva, mediji, građani...

- Topla voda već je otkrivena. Želimo ono najbolje iz međunarodnih iskustava policijskog rada uvesti i ovdje - rekao je V. Faber. Gradonačelnik Milan Bandić dodao je pak da će gradska uprava poduzeti sve što je u njezinoj moći kako bi se sigurnost ponovo vratila na ulice Zagreba. U tom smislu, naglasio je, od velike su koristi bili i prijedlozi građana kako poboljšati sigurnosnu situaciju koji su proteklih mjesec dana pristizali na internetsku stranicu Grada.

- Izašli smo na ulice, trgove i parkove i anketirali mlade što žele u Zagrebu - rekao je Bandić misleći na anketu provedenu među mladima o njihovoj percepciji zabave i sigurnosti u metropoli. Rezultati ove ankete, ali i prijedloga i zahtjeva građana koji su pristigli na interentske stranice zagrebačke uprave, kazao je gradonačelnik, sljedeći će tjedan biti poslani MUP-u. Većina građana, dodao je, žali se na neučinkovitost policije te zahtijeva veći broj policijskih djelanika na ulicama.

- Trebaju nam odmah odgovorni i obrazovani policajci. Zagreb nema pravnih osnova utjecati na organizirani kriminal, ali ćemo zato pružiti svu potporu policiji - zaključio je Bandić.

Načelnik PU zagrebačke Branko Peran iznio je zastupnicima Skupštine statističke pokazatelje rada policije u posljednje dvije godine. Među navedenim statistikama najviše zabrinjava podatak da je nasilničko ponašanje među mladima u čak 60-postotnom porastu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije