Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat vijećnika

Beus još nije odlučio hoće li doći na sjednicu Vijeća

'28.07.2009., Velika Gorica - Pucko otvoreno uciliste Velika Gorica, Zagrebacka 37, ugostilo je 2. sjednicu Gradskog vijeca Velike Gorice.  Goran Beus - Richembergh (HNS), predsjednik Gradskog vijeca.
'Marko Prpic/Vecernji list'
17.08.2010.
u 13:35

Beusova koalicijska partnerica Vesna Fabijančić Križanić (SDP) odlučila je pak da će poštovati Mlakarovu odluku i dolaziti na sjednice. Prvu je V. Škare Ožbolt već sazvala za početak rujna.

Postoji li za Gorana Beusa Richembergha (HNS) nakon “šahovske partije” koju je odigrao s Vesnom Škare Ožbolt (DC) način da se okrene situaciju u svoju korist – ili je matiran?

Tražile su se nepreciznosti u zakonu na obje strane, pažljivo se planirao svaki potez, no Vesni Škare Ožbolt vjetar u leđa dao je ministar uprave Davorin Mlakar (HDZ), koji ju je proglasio predsjednicom goričkog Gradskog vijeća. Beus je izgubio bitku i fotelju. Bilo je to za očekivati s obzirom na to da je Škare Ožbolt koalicijski partner HDZ-a, no Beus je ipak razočaran što se Mlakar, kaže, pokazao kao ministar stranke, a ne struke.

Brza Mlakarova odluka

– Nismo još u stranci odlučili hoćemo li prisustvovati sjednicama koje će sazivati Vesna Škare Ožbolt. Imat ćemo sastanak o tome – rekao nam je Beus. Njegova koalicijska partnerica Vesna Fabijančić Križanić (SDP) odlučila je pak da će poštovati Mlakarovu odluku i dolaziti na sjednicu. Prvu je Škare Ožbolt već sazvala za početak rujna.

– Nisam uopće iznenađena Mlakarovom odlukom, no iznenadilo me što ju je donio tako brzo kao da ju je imao unaprijed pripremljenu – kaže V. Fabijančić Križanić.

Pripremaju tužbu

S Beusom priprema tužbu Upravnom sudu protiv Mlakarove odluke koju će poslati tijekom idućeg tjedna. Svjesna je da će sudsko rješenje čekati možda i nekoliko godina.

– Osnovni argument u tužbi bit će to što desna koalicija nije mogla nastaviti sjednicu pod vodstvom Tajane Amšel Zelenike (DC), ona nije bila ovlaštena za to. A to što Škare Ožbolt izriče žaljenje što naši vijećnici nisu bili na toj sjednici licemjerno je. Nitko nas nije zvao! – ističe Fabijančić Križanić. V. Škare Ožbolt je s Pelješca poručila da će Gradsko vijeće s radom nastaviti s Beusom i vijećnicima HNS-a ili bez njih. No, istaknula je i kako je raduje odluka V. Fabijančić Križanić da će dolaziti na sjednice. Čelnica DC-a tvrdi da je Beus prekršio zakon kad je prekinuo sjednicu, a nije tu odluku dao vijećnicima na glasovanje.

Komentara 3

VL
vlastek
10:20 18.08.2010.

Gorane poklopi se ušima i šuti! POŠTUJ DEMOKRACIJU!!!!

VE
Velikogoričan56
19:54 19.08.2010.

Gorican sam od rodjenja i zato mi je drago da se situacija malo popravlja, da ce Goricani mozda krenuti naprijed a ne se kao zadrti Zagorci tuzakati po sudovima i gubiti nas novac i svoje vrijeme umjesto da se rjesavaju goruci problemi. Pa ljudi moji, zar ne vidite da nazadujemo, a drugi idu naprijed jer rade a ne politiziraju u prazno

Avatar Piruška
Piruška
23:13 23.08.2010.

Gorica je u raljama ministra Šukera a Beus stvarno ima muda kad se bori sa debelom nemani koja jede malu djecu ! Kupio je debeli Brdeka kad je trebalo srušiti vlast u Gorici a sad je i Vesnici tutnuo paricu da boli glava. Šuker je zlo koje moramo spaliti na lomači ! Glavni Sanaderov igrač !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije