Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema novih slučajeva

Bandić: Napravit ćemo "korona dodatak" i Medalju Grada Zagreba dati onima s prve crte bojišnice

Milan Bandić
Foto: POOL
1/4
17.05.2020.
u 12:41

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu skrb Romana Galić dala je detalje o posjetama u domove za starije, naglasivši da neće svi korisnici dobiti posjetu odmah u ponedjeljak

U proteklih 24 sata nema nijednog novog bolesnika u Gradu Zagrebu. Kroz trijažne ambulante prošlo je 27 ljudi, a samoizolacija je odrđenea jednoj osobi. Na testiranje je upućeno njih četvero, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Broj oporavljenih je isti kao i jučer. 

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će za dodjelu Medalje Grada Zagreba uvesti "korona dodatak" tako da tu medalju mogu dobiti i oni koji su vrijeme epidemije bili na prvoj crti bojišice u borbi protiv ovog virusa. Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu skrb Romana Galić dala je detalje o posjetama u domove za starije, naglasivši da neće svi korisnici dobiti posjetu odmah u ponedjeljak, već da su se cijeli prošli tjedan radile rezervacije termina, kako bi se moglo između posjeta obaviti dezinfekcije prostora. 

- Kod svi domova koji imaju dvorište, korisnici mogu izaći u dvorišta i tako se naći s obiteljima, a ako se nalaze u stacionaru, posjete će biti vremenski limitirane - kazala je Galić. Još jednom je apelirala na oprez i naglasila bilo kome tko ima respiratorne poteškoće i temperaturu da se još neko vrijeme suzdrži od posjeta, te da oni koji dolaze obvezno imaju zaštitnu opremu pri ulasku. 

Tema je još jednom bila zakon o obnovi i njegovo donošenje tek u idućem sazivu Sabora, a što se tiče raspuštanja parlamenta, rekao je tek kratko da "je sutra novi dan". 

- Tri dana nakon što se dogodio potres mi smo uputili naš prijedlog izmjene i dopune zakona o potresu. Zašto resorno ministarstvo zakon nije pripremilo, pitajte njih, mi smo svoj posao odradili.  Žao mi je zbog toga, trebalo je donijesti zakon. Koliko je tu dio odgovornosti grada Zagreba? Da da svoje prijedloge, sugestije i primjedbe na nacrt zakona. Zašto se nije reagiralo na vrijeme treba pitati one koji su trebali biti učinkovitiji - rekao je Bandić, a upitan s kim namjerava ići na izbore, odgovorio je da su njegovi koalicijski partneri - građani Hrvatske. 

Komentara 2

VR
Vrac666
08:06 19.05.2020.

Potpuno lud čovjek

KU
kurcobolja
18:41 17.05.2020.

Prvo bi trebalo preko 400 prijava protiv gradonačelnika izvaditi ih iz ladica te pokrenuti postupke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije