Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

U Hrvatskoj 2 nova dva slučaja zaraze na 857 provedenih testova

Nastavni zavod za javno zdravstvo "dr. Andija Štampar" uveo "drive in" dijagnostiku koronavirusa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
16.05.2020.
u 15:00

Ukupan broj ozdravljenih je 1913, što je 44 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 722 otpušteno iz bolnice, a doma su ozdravile 1162 osobe

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove brojke stanja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata zabilježena su 2 nova slučaja zaraze, a većina županija je prijavila da nemaju novih slučajeva. 

Lista se strelicama na dnu

Karlovačka županija: Novi zaraženi nije kod nas!

14.55 -  Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije javljaju da danas u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, iako je Nacionalni stožer u 14 sati javio da je jedna nova osoba zaražena iz te županije. Jučer je u Karlovačkoj županiji testirano 38 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. Ukupno je testirano 2161 osoba. Danas će ih biti testirano oko 50.

Tri osobe nalaze se pod mjerama samoizolacije. U karanteni Grabovac nalazi se 1 osoba. Ne znaju od kuda Nacionalnom stožeru podatak o zaraženom iz Karlovačke županije, obzirom da su svi testovi povratno bili negativni. Karlovački Stožer, odnosno infektolozi provjeravaju sa kolegama zbog čega je doslo do razmimoilaženja u podacima

14.04 - Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2224
Novooboljeli su iz Grada Zagreba i Karlovačke županije. Do sada je testirano 52425 osoba, od toga 857 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih ima 5 manje, što znači da je 137 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 1913, što je 44 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 722 otpušteno iz bolnice, a doma su ozdravile 1162 osobe. Dosad je preminulo 95 osoba, javio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

12.55 - U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Na županijskom području ostala su još četiri pacijenta oboljela od ove bolesti.

12:45 - Međimurska županija i dalje je "korona free" županija i već 32. dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednjih 48 sati obavljeno je 43 testiranja i svi su nalazi negativni na koronavirus. S obzirom na otvaranje granica sa Slovenijom, normalizira se režim na graničnim prijelazima Mursko Središće, Bukovje i Trnovec, dok su malogranični prijelazi i dalje zatvoreni. 

Pojačan je i dalje nadzor nad domovima za starije i nemoćne, kao i nad svim pružateljima socijalnih usluga koji su opskrbljeni dodatnom zaštitnom opremom. Od ponedjeljka bit će omogućen posjet starijim korisnicima i korisnicima s invaliditetom uz strogo pridržavanja epidemioloških mjera za korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti vanjski prostor, i to za najviše jednog posjetitelja u sobi korisnika uz strogo pridržavanje mjera. Za pokretnije korisnike preporučena je organizacija posjeta u vanjskom prostoru pružatelja usluge. U Županijskoj bolnici Čakovec dozvoljena je prisutnost partnera na porodu.

12.00 - Prema izvještaju stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 199 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je ukupno izliječeno 416 osoba. 36 osoba je hospitalizirano. 65 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 5 osoba je na respiratoru i to 3 Splitsko-dalmatinske županije i 2  iz Šibensko-kninske županije.  4 osoba se nalaze u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.
Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom.

10:30 - Na području Krapinsko – zagorske županije 18 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još 2 osobe, obje iz Oroslavja.

Sada je ukupan broj ozdravljenih u županiji 120, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom 18. U protekla 24 sata testirana su 33 uzorka od kojih su 24 negativna, a za devrt se čekaju rezultati. Dosad je testirano  2410 uzoraka. U Krapinsko-zagorskoj županiji u  kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 16 osoba.

 

09:55 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već osamnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje 40.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1677. 

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 49 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. 

09:50 - Stanje na području Zadarske županije je stabilno, nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a broj ozdravljenih je i dalje 82.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 14 uzoraka i svi su negativni. Ukupno je do sada testiran 2331 uzorak. Pod aktivnim nadzorom  je 28 osoba, a mjera samoizolacije istekla je za 3841 stanovnika.

U Općoj bolnici Zadar, na COVID odjelu nema hospitaliziranih osoba. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

09:30Bjelovarsko-bilogorska županija od danas je "korona-free“ županija jer je izliječen i posljednji zaraženi pacijent koronavirusom.

Na području županije do sada je bilo 10 osoba zaraženih koronavirusom i svi su ozdravili. Ukupno je do sada testirano 649 osoba.

„Sa zadovoljstvom mogu reći da je naša županija s današnjim danom korona free županija, odnosno da više nemamo zaraženih osoba koronavirusom. Znak je to da smo svi zajedno do sada dobro radili, stoga zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima, policiji, HGSS-u, našim Stožerima i  ostalima koji sudjeluju u borbi protiv koronavirusa, a veliku zahvalu upućujem i  našim sugrađanima koji su se pridržavali svih mjera propisanih od strane epidemiologa te ih pozivam da tako čine i dalje“, kaže župan Damir Bajs.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar spica1
spica1
18:57 16.05.2020.

ma da nam nisu govorili da navodno postoji nekakva korona, bismo li po ičemu primijetili ikakvu razliku?? 0.003% zbilja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije