Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spajanje hitnih županijskih službi

Župan Kolar kritizirao Beroša: 'Ako smo se složili da treba decentralizirati sustav, čemu sada ovo?'

Kolar Beroš
Foto: Jurica Galoic/Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
28.01.2022.
u 18:30

Po Kolarovim riječima, ministar Beroš "ni u jednom trenutku nije dao nijednu normalnu, suvislu rečenicu niti obrazloženje" zbog čega bi se sustav mijenjao

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar javno je u petak upitao ministra zdravstva Vilija Beroša zašto "bježi od razgovora sa županima" koji upravljaju zavodima za hitnu medicinu i ne odgovara zbog čega je krenuo u avanturu spajanja svih hitnih županijskih službi u jednu nacionalnu.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) u Zaboku je bio jedan od potpisnika ugovora o sufinanciranju rada Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u ovoj godini, a tu je priliku iskoristio kako bi kritizirao neke poteze ministra zdravstva Vilija Beroša.

"Čista je enigma koji motiv stoji iza ministra Beroša da u nacrtu prijedloga novog zakona o zdravstvu planira spajanje svih hitnih županijskih službi u jednu nacionalnu. To je kao u nogometnoj momčadi - trener ne mijenja momčad koja dobro igra i pobjeđuje”, rekao je Kolar komentirajući nacrt prijedloga novog zakona o zdravstvu, koji planira spajanje svih hitnih županijskih službi u jednu nacionalnu.

Po Kolarovim riječima, ministar Beroš "ni u jednom trenutku nije dao nijednu normalnu, suvislu rečenicu niti obrazloženje" zbog čega bi se sustav mijenjao. Istaknuo je kako se nada da je ministru „pobjeglo” kada je rekao da su granice županija smetnja hitnoj službi u obavljanju poslova.

"Ne moram podsjećati da je naša hitna nakon nešto malo više od sat vremena bila u Petrinji nakon potresa. Prema tome, to su stvari koje jednostavno ne razumijemo" istaknuo je Kolar i upitao: "Ako smo se složili da treba decentralizirati sustav, čemu sada ovo?”

Rekao je i kako se nada da će njegova poruka doći do odgovornih ljudi, ponajprije ministra Beroša i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te da će županije kao osnivači zavoda za hitnu medicinu dobiti jasne odgovore.

VIDEO Isprobali smo kućni test na koronavirus

Komentara 1

RI
rimac444
09:27 29.01.2022.

drug Kolar kao i slični drugovi bi decentralizirao sustav da mogu uhljebljivati svoje članove, da mogu pljačkati državu i skupljati političke poene, a znamo da to nikako ne funkcionira. Jedino zdravo rješenje je privatizacija i konkurencija, kada če svaki korisnik imati vaučere, slobodno birati liječnike i bolnice i kada če biti u poziciji kupca koji plaća, a ne nužnog zla koje mnogi zdrastvanici ne vole ni gledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije