Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Hrvatska je ljepotica u kojoj mjesta ima za sve Hrvate, ali i Srbe koje nitko neće kinjiti'

SDP
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/21
28.10.2015.
u 20:56

Zadnju godinu dana vodimo bitku s bankama, koje su bešćutne i kojima je bitan samo njihov bonus, njihov džep, dok izbacuju ljude iz domova, rekao je Milanović

- Sad se vide rezultati našeg rada i truda proteklih godina. Rezultat je toga Hrvatska koja raste, ljepotica u kojoj ima mjesta za sve građane. Ljepotica u kojoj nema mjesta za osvetu i u kojoj mjesta ima za sve Hrvate, kao većinski narod, ali i za manjine poput Srba koje nitko neće kinjiti. Jer ovo je Europa. Čuvajte ovu našu ljepoticu kao da vam je kćer – završio je u srijedu navečer tim riječima u Sisku svoje obraćanje okupljenima čelnik SDP-a Zoran Milanović predstavljajući listu koalicije „Hrvatska raste“ za 6. Izbornu jedinicu.

Rekao je Milanović kako Hrvatska mora biti ljepotica koju će svi voljeti i divit joj se, u kojoj će biti posla, ali i suosjećanja. 

- Jer ovo je kršćanska, domoljubna vlast. Čitajući vi Bibliju ili ne osjećate da je sadašnja vlast dobra, da ne ruši i trga državnu imovinu, da ne diže ograde, ne otvara plinske boce, da ova vlast živi za Hrvatsku i da nema straha. Kada se netko drzne nazvati domoljubnom koaliciju onda vas vrijeđa jer kaže da niste domoljub i da ne volite Hrvatsku ako ne mislite kao oni.  Prijetnja i sila u civiliziranoj državi ne prolazi. U Hrvatskoj se nismo bojali ni prave prijetnje pa se ne bojimo ni tih prevaranata – rekao je Milanović istaknuvši da je nakon četiri godine njegove Vlade Hrvatska u puno boljem stanju nego je bila.

Zahvalio se Milanović svojim koalicijskim partnerima na lojalnosti i suradnji u proteklom razdoblju uključujući i IDS-u, za koje je rekao da će opet biti s njima u Vladi  i nakon 8. studenog.  Prvi na listi koalicije u 6. Izbornoj jedinici je ministar financija Boris Lalovac.

- Zadnju godinu dana vodimo bitku s bankama, koje su bešćutne i kojima je bitan samo njihov bonus, njihov džep, dok izbacuju ljude iz domova. Prijašnje Vlade su radile u njihovu korist, omogućavale su bankama da iz Hrvatske izvlače ekstra profite, no mi smo rekli tome dosta. Ne želimo biti građani drugog reda u Europskoj uniji, želimo biti ravnopravni. Time ćemo vratiti ljudima samopouzdanje i povjerenje u društvo koje se neće bazirati na 200 bogatih obitelji jer danas jedan posto Hrvata u bankama drži više od 10 milijardi eura štednje – rekao je Lalovac istaknuvši kako je to ona stara Hrvatska kojoj se ne žele vraćati.

Okupljenima su se obratili i Rajko Ostojić, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, te predsjednici Laburista i HSU-a Nansi Tireli i Silvano Hrelja.

>> Ne morate me voljeti, ali došlo je do toga da se ljudi moraju opredijeliti za mene

>> Karamarkova metoda 'mi, mi, mi', Milanovićeva 'toplo-hladno'

Komentara 104

Avatar El Indio
El Indio
21:27 28.10.2015.

Znaci plan 21 propao, propali planovi a,b,c... sa migrantima i sad nasao obnavljat plan Z4? Propast ce i to druze

FO
ForeignLegion1987
21:14 28.10.2015.

Srbi su u srbiji .. druze milanovicu...ovo su hrvati...pravoslavne vijere...tako da u hrvatskoj...na tvoju veliku zalost..milanovicu...nema mijesta...hrvatska i hrvati nisu niti ce ikada zaboraviti...srbima sta su radili po hrvatskoj...ali ti to neznas...jer si dezertirao...

PU
Pukovnik10
21:51 28.10.2015.

srbi,srbi i samo srbi,pa ima i drugih naroda osim srba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije