Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretraga carstva

Zdravku i Višnji Pevec određen 48-satni pritvor

pevec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
03.06.2010.
u 19:07

Kronologija događaja prije uhićenju počela je u srijedu ujutro kada se u D. Mostima pojavila policija i započela pretragu imanja.

Višnja i Zdravko  Pevec privedeni su oko 22.30 u istražni centar bjelovarskog Županijskog suda gdje ih  je saslušala sutkinja Antonija  Bagarić. Sinoć iza ponoći sutkinja je potvrdila je kako su od tri osobe Grupacije Pevec  koje su saslušane zbog sumnji u više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, dvije zadržane u pritvoru na 48 sati dok je jedna puštena na slobodu.

Pritom nije željela otkriti njihov identitet, ali se pretpostavlja kako su zadržani Višnja i Zdravko Pevec, dok je računovotkinja Dragica Barišić, čiji je suprug već potvrdio kako će surađivati u istrazi, vjerojatno puštena.

Višnja i Zdravko Pevec te njihova knjigovotkinja Dragica Barišić su inače jučerašnji dan proveli na ispitivanju u bjelovarskoj policiji. Tomu je prethodila temeljita policijska pretraga obiteljskih kuća Pevecovih u D. Mostima i Istarskoj ulici, a prema policijskim podacima, uhićeni su malo iza ponoći u noći sa srijede na četvrtak.

Pročešljani i suradnici
Premda se o sumnji u gospodarski kriminal u koji su na različite načine zagazili govorilo još od otvaranja lančanih stečajeva u Pevec grupi, uhićenje je ipak zgranulo bjelovarsku javnost. Čini se da su se takve konačnice od početka pribojavali i sami Višnja i Zdravko, što potvrđuje njihova posvemašnja izolacija na imanju u Donjim Mostima. Bolje upućeni tvrde kako su njihovi telefoni bili dostupni samo nekolicini najboljih prijatelja te da su sa zebnjom pratili svako zaustavljanje auta pred svojom kućom.

Kronologija događaja prije uhićenju počela je u srijedu ujutro kada se u D. Mostima pojavila policija i započela pretragu imanja. Bračni je par potom oko 17.30 odvezen u PU i nazočili su pretrazi kuće u Istarskoj ulici iz koje je odnesen dio poslovne dokumentacije. Iako je policija štura u informacijama, zna se kako su već nekoliko mjeseci intenzivno češljane Pevecove poslovne knjige, kolanje novca i poslovni potezi, ne samo bračnoga para nego i prvih suradnika. Još je na razini nagađanja kako je ključni krimen vezan uz izdavanje mjenica bez pokrića.

Dugovi 2,1 milijardu kuna
Zdravko je navodno izdao oko 140 milijuna kuna mjenica koje su ostale nenaplaćene premda se spekuliralo kako je u tom trenutku očekivao realizaciju nekih naplata kojima bi to kompenzirao, što se ipak nije dogodilo. Istražitelje su navodno zanimali i krediti koje su banke izdavale Pevecu u ukupnom iznosu od više nego dvije milijarde kuna. Neslužbeno, istražuju se i neki navodi da su sredstva s računa tvrtke bez valjane osnove prebacivana na privatne račune, i to preko dnevnica koje su tek djelomice ili uopće nisu bile isplaćene. Kako je pod povećalom istražitelja širi krug Pevecovih poslovnih suradnika, ovo bi mogao biti tek prvi krug u lancu uhićenja. Pevecov odvjetnik Čedomir Jakovljević kaže da je prerano za izjave.

Inače, dugovi grupe Pevec dosegli su 2,1 milijardu kuna, a sama tvrtka ukupno vrijedi 500 milijuna kuna. Poslovno carstvo koje je zapošljavalo oko 600 radnika zaustavilo se na 14 centara i 450 tisuća kvadrata prodajnih prostora.

Komentara 32

MI
mica1111
22:09 03.06.2010.

...zamislite kakvo mora to biti maltretiranje kad ljude nakon 24 sata maltretiranja pred policijom...,možda bez spavanja i hrane...idete pred istražnu sutkinju u 21 sat...nanovo iznositi svoju obranu,a koja može trajati nekoliko sati... ...tko lud bira ovakovo radno vrijeme...,valjda suci ii policajci da dobiju noćne dnevnice...

PO
pojedinac
22:24 03.06.2010.

Kad budem mlađi Umjet ću da živim Neće mi dani prolaziti kao do sad Tek tako Bez svrhe i smisla Imaću vremena Koliko hoćeš Ali ga neću traćiti na gluposti Već svaki tren posvetiti sebi Osmisliti ga i oslojiti II laganicom Rasporediti na svoja zadovoljstva Kad budem mlađi Neću otvarati oči Čim se probudim Već nastaviti da žmurim Gledam unutra i maštarim Dok pokretom nožnog palca (Koji je doručak za tijelo) Uspostavim vezu sa svijetom Stimulišući sisteme Da luče najveće divote Potrebne za predstojeći dan Dok orošeno čelo (A ne kapljičasti znoj) Kruniše to djelo

Avatar cobra1704
cobra1704
09:47 07.06.2010.

Sad kad su i Peveci pali, red je na Todorića....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije