Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinju 11. rujna

Završne pripreme za 50. Vinkovačke jeseni: Nikad bogatiji program i nikad više izvođača

Mladen Karlić
Goran Ferbezar/PIXSELL
09.09.2015.
u 15:40

– Želimo i ovogodišnjim jesenima pokazati naše zajedništvo kao i bogatstvo života u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Bilježimo veliki interes iz cijele Hrvatske ali i gostiju iz Mađarske Njemačke, Italije i drugih zemalja, rekao je Karlić.

Pod sloganom „Ispod golemog neba“ održavaju se ovogodišnje 50. po redu Vinkovačke jeseni koje će po mnogo toga biti najbolje do sada.

U sklopu nikad bogatijeg programa održat će se 50-ak različitih sadržaja na kojima će se okupiti nekoliko tisuća sudionika. Govoreći o programu tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković rekao je kako ovogodišnje Vinkovačke jeseni započinju u petak, 11. rujna, folklornim večerima na kojima će nastupiti 51 kulturno umjetničko društvo uz sedam gradskim društava. Tijekom vikenda održavaju se Dječje Vinkovačke jeseni na kojima će nastupiti rekordne 64 dječje skupine, rekao je Đurković dodajući kako će i ove godine na jesenima nastupiti najbolje skupine u Hrvatskoj.

Govoreći o programu Đurković je rekao kako će ovogodišnja priredba biti najbolja koja je ikada organizirana te da uz niz starih i prepoznatljivih sadržaja donosi i brojne nove sadržaje gdje će svatko moći naći nešto za sebe.

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić (na slici), koji je i predsjednik organizacijskog odbora jeseni, rekao je kako je u tijeku završna faza priprema te da će 50. Vinkovačke jeseni svečano otvoriti predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je i pokroviteljica manifestacije.

– Želimo i ovogodišnjim jesenima pokazati naše zajedništvo kao i bogatstvo života u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Bilježimo veliki interes iz cijele Hrvatske ali i gostiju iz Mađarske Njemačke, Italije i drugih zemalja, rekao je Karlić. Istakao je kako ove godine na jesenima sudjeluje 85 KUD-a odraslih kao i 64 dječja. U programu je 50 lipicanaca i konjanika, 50 gajdaša, 25 konjskih zaprega… Karlić kaže kako će na ovogodišnjim jesenima sudjelovati oko 7-8000 raznih izvođača.

– Ne smije se zaboraviti niti gospodarski aspekt jeseni i što one znače za gospodarstvo Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Imamo tako Sajam gospodarstva i obrtništva, koji je prebačen na prvi vikend. Po prvi put organizira se i Šokački sokak koji će biti velika novost za sve, rekao je Karlić pozivajući vlasnike restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata da urede svoje izloge i objekte i otvore svoja srca gostima. 

>> Najavljen Jesenji sajam gospodarstva i obrtništva u Vinkovcima

Komentara 2

Avatar M_Cibale
M_Cibale
15:54 09.09.2015.

Zovu te zovu ravni slavonske,dođi u Vinkovce! :)

K2
kritičar_2
18:05 09.09.2015.

Zoveš predsjednicu na zabavu,a grad ti je zaražen ambrozijom,gradske ulice uništene od teških kamiona(obilaznica se gradi 40 godina),gospodarstvo propalo,svaki treći poslovni prostor zatvoren.učenici plaćaju najskuplji gradski prijevoz,o besplatnim knjigama nema ni govora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije