Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PRINCIP

Zaustavili odlazak mladih, a gradonačelnik najavljuje: 'Slavonci više neće raditi za minimalac'

Foto: HRT
20.02.2020.
u 23:10

Neki su otišli i svoju sreću potražili drugdje, no na kraju su se vratili i nisu požalili.

Iseljavanje mladih jedan je od najvećih problema u Hrvatskoj. No, čini se kako je najmlađi hrvatski grad Otok, na istoku Slavonije, pronašao način kako zaustaviti iseljavanje mladih.

Kako piše HRT, otvaraju se pogoni u poslovnoj zoni u kojima pronalaze posao, a zapošljavaju se i zahvaljujući novcu iz gradskog proračuna koji je u posljednjih nekoliko godina peterostruko uvećan. Naime, grad isplaćuje plaću, a poslodavac uplaćuje - doprinose.

- Plaća je redovna, dobra je. Gdje da idem? Imamo u svom gradu posao, kazala je radnica u tvornici furnira u Otoku Ankica Trbljanić.

A u tvornici koja furnirom opskrbljuje cijelu Europsku uniju radi više od 160 Slavonaca.

- Izuzetno nam je drago i nastojat ćemo vratiti i druge naše mlade ljude koji su otišli trbuhom za kruhom, rekao je direktor tvornice furnira u Otoku Vladimir Bataković.

Neki su otišli i svoju sreću potražili drugdje, no na kraju su se vratili i nisu požalili. 

- Sve je drukčije. I novi život i sve više imam vremena provesti s djecom, kaže Kristian Bertić.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić poručio je da Slavonci više neće raditi za minimalce. 

- Dakle onog trenutka kad Slavonca dobro platimo, tog trenutka ne moramo razmišljati po mojoj procjeni da će odseljavati, rekao je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Komentara 28

DU
Deleted user
23:28 20.02.2020.

Piše na HRT-u da vlasnik OPG-a velikodušno doda 1000 kn iz svog džepa na 4000 koje da općina. Ovo je suludo. Znači lokalna samouprava plaća privatniku radnike. Ovo niti u socijalizmu nije postojalo.

DU
Deleted user
23:24 20.02.2020.

Čekaj malo, grad, znači mi, porezni obveznici, plaćamo plaće radnika u privatnim firmama i to je kao ok?

ZE
Zekonja
01:37 21.02.2020.

Placa je redovna, ahahahahaha, pa jel danas ima jos stoke sitnog zuba koja pusi takve izjave. Trebala bi biti jednom u dva mjeseca, jel ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije