Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zaposlenici GRAWE Hrvatska d.d. četiri petka provode volontirajući po čitavoj Hrvatskoj

U 12 volonterskih akcija 386 volontera čisti nacionalne i parkove prirode, uređuje dječja igrališta i prostore osnovne škole
18. rujna 2015. u 13:36 57 prikaza
GRAWE Hrvatska
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/2

U sklopu akcije korporativnog volontiranja zaposlenici GRAWE-a 18. rujna 2015. volontiraju na tri lokacije, a ukupno će tijekom rujna i listopada odraditi čak dvanaest volonterskih akcija po čitavoj Hrvatskoj.

Četiri petka za redom održat će se volonterske akcije zaposlenika osiguravajuće kuće GRAWE Hrvatska d.d. Ukupno 386 prijavljenih, što je gotovo polovica svih zaposlenika GRAWE-a u Hrvatskoj, posvetit će jedan radni dan čišćenju i uređivanju nekih od najljepših prirodnih lokaliteta u Hrvatskoj.

Riječ je većinom o ekološkim akcijama u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u sklopu kojih će sakupljati smeće, uređivati šetnice, bojati ograde, čistiti obalu i ribolovne zone i kanale od krupnog otpada, saditi sadnice, Osim toga, uređivat će i prostore osnovne škole Putnikovići na Pelješcu, 3 dječja igrališta u Delnicama i kuću za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru.

GRAWE volonteri će 18. rujna uređivati parkove prirode Vransko jezero i Lonjsko polje te okoliš dječjeg vrtića i škole u Kastvu. 25. rujna

istit će nacionalne parkove Brijuni i Krka, Park prirode Kopački rit, uređivati kuću za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru i u Delnicama uređivati tri dječja igrališta. Najveća akcija održat će se 2. listopada kada će više od 100 volontera uređivati područje PP Medvednica, a po 30-tak volontera uređivat će prostore Park šume Marjan i Parka prirode Papuk. Korporativna akcija volontiranja zaposlenika GRAWE-a za ovu godinu završit će 9. listopada uređivanjem prostora osnovne škole u požarom oštećenom mjestu Putnikovići na Pelješcu.

„Ponosan sam što je gotovo 400 zaposlenika GRAWE Hrvatska d.d. izrazilo spremnost i dobru volju da zajedno, pomažući jedni drugima i osoblju ustanova u kojima volontiramo, daju svoj doprinos očuvanju nekih od najljepših i najpoznatijih prirodnih lokacija Hrvatske“, izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. „GRAWE svake godine organizira dobrovoljne akcije i potiče zaposlenike da za vrijeme radnog vremena, ali i izvan njega doprinose razvoju kvalitetnijeg i humanijeg društva. Zajedno možemo ostaviti snažniji utjecaj. Ove smo se godine odlučili uglavnom za akcije ekološkog karaktera, a konkretne lokacije odabrali su sami zaposlenici GRAWE-a, želeći doprinijeti očuvanju prirodnih ljepota i znamenitosti Hrvatske za buduće naraštaje i osluškujući potrebe lokalnih sredina u kojima žive i rade.“

GRAWE je nedavno među prvima potpisao Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Riječ je o inicijativi u okviru projekta „Prema punim potencijalima – volontiranje osnažuje ljude i zajednice“ koji provode Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Zagreb i Sveučilište u Rijeci. Cilj projekta je podići razinu javne svijesti o važnosti volontiranja i njegovim dobrobitima za pojedince i zajednice te doprinijeti priznavanju kompetencija koje ljudi stječu i razvijaju volontiranjem.  

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka