Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode poziva sve ljubitelje prirode

Započelo zimsko prebrojavanje ptica močvarica

ptice
arhiva vl
05.01.2010.
u 12:26

Svake godine u ovome tradicionalnom prebrojavanju samo u Hrvatskoj sudjeluju deseci promatrača, a broj prebrojenih ptica veći je od stotinjak tisuća.

Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode poziva sve ljubitelje prirode da se između 4. i 24. siječnja 2010. pridruže tradicionalnome međunarodnom zimskom prebrojavanju ptica močvarica.

Ovih dana širom Europe udruge i znanstvene organizacije za zaštitu ptica i prirode pozivaju na promatranje ptica na stotinama lokacija, te da se zajedno procijeni veličina njihovih populacija. Siječanj je za prebrojavanje močvarica pogodan jer je najhladniji mjesec u godini te se smatra da su do tada sve ptice močvarice na svojim zimovalištima i tada je na tim mjestima njihova koncentracija najveća. Jednako se tako smatra da još nisu započele s proljetnom seobom pa zbog toga neće doći do dvostrukog prebrojavanja.

Ptice močvarice sve su ugroženija skupina ptica zbog uništavanja močvarnih staništa širom svijeta, kažu iz ovog društva.

Zato je potrebna međunarodna suradnja ljubitelja prirode, a u promatranju i razmjeni podataka mogu sudjelovati svi koji to žele.

Komentara 2

SC
shq_controI
21:11 05.01.2010.

valjda neće ubrojati i onog šiptara Pticu?

CE
ceranac1
09:12 07.01.2010.

evo i ja počeo pebrojavit po komšiluku!!! U komšije Jose 10 kokoši i jedan ofucani pijeto, u komšije Đuke par mršavih pilića, al zato u komšije Ive tako dobra kokica, ma za prste polizat od kojih 25 god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije